(bijgewerkt op 08-10-2020)

Zijn toeschouwers welkom op de tribune?

Publiek is niet toegestaan. De tribune is gesloten. Teams moeten buiten wachten tot hun veld beschikbaar is. Per bezoekend jeugd-team mogen er maximaal 3 chauffeurs in de zaal aanwezig zijn.

Mogen ouders als toeschouwer plaatsnemen op de tribune?

Nee, publiek is niet toegestaan en de tribune is gesloten.

Mogen TC leden of Kalinko vrijwilligers op de tribune plaatsnemen?

Nee, de tribune is gesloten.

Moet ik een mondkapje dragen?

Jeugdteams vanaf 13 jaar en hun begeleiders en seniorenteams dragen bij binnenkomst op en bij vertrek van de accommodatie mondkapjes. Tijdens de warming-up en de training/wedstrijd mogen mondkapjes af.

De coach en de scheidsrechter hoeven tijdens de wedstrijd geen mondkapje te dragen.

Zaalwachten en mensen die voor de organisatie in de hal zijn, houden hun mondkapje op.

Wanneer je langere tijd op de spelersbank zit, is het advies ook om een mondkapje te dragen.

Moeten we materialen schoonmaken?

De ballen, netten en antennes hoeven niet te worden schoongemaakt. De palen moeten worden schoongemaakt door de teams die het veld afbreken en opruimen. De beheerder zal hiervoor materialen beschikbaar stellen.

Moet ik mijn teamgenoten op de hoogte stellen wanneer ik klachten heb?

Het is niet verplicht maar wel heel fijn als je je teamgenoten en de coronacommissie op de hoogte stelt. Het belangrijkste is dat je bij klachten thuis blijft en je laat testen. Volg hierbij de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de GGD.

Moet ik mijn teamgenoten op de hoogte stellen als ik me laat testen voor corona?

Het is niet verplicht maar wel heel fijn als je je teamgenoten en de coronacommissie op de hoogte stelt. Het belangrijkste is dat je bij klachten thuis blijft en je laat testen. Volg hierbij de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de GGD.

Wat moet ik doen als ik positief getest ben voor corona?

In het geval de test positief is, zal de GGD contact opnemen over de verdere procedure.  Zij zullen een bron- en contactonderzoek doen en laten weten of andere spelers ook in quarantaine moeten. Volg deze adviezen van de GGD goed op. Het is wel handig om in de tussentijd je team en de coronacommissie even op de hoogte te stellen, zodat je teamgenoten eventuele klachten goed in de gaten kunnen houden. Bij klachten geldt voor teamgenoten blijf thuis, laat je testen en volg de richtlijnen van het RIVM. De GGD houdt aan dat als je meer dan 15 minuten binnen de 1.5 meter bent geweest van een positief getest persoon bent geweest, quarantaine wordt geadviseerd. Wees verstandig, blijf thuis als je twijfelt!

Ik ben negatief getest op corona, maar ik ben nog wel verkouden, mag ik dan meedoen aan de training of wedstrijd?

Ja, dit mag. Volg hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Een teamgenoot is positief getest voor corona, mag de rest van het team wel trainen of wedstrijden spelen?

In het geval iemand positief getest is, zal de GGD een bron- en contactonderzoek doen en aangeven welke regels er gelden voor bijvoorbeeld de teamgenoten van de speler. Hou daarover als team contact met elkaar. De Nevobo geeft aan dat de lijn van de GGD is dat teamgenoten meestal als 'overige niet nauwe contacten' worden beschouwd. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven bij klachten. 

De GGD doet geen bron- en contactonderzoek, wat nu?

Wanneer de GGD geen bron- en contact onderzoek doet, en jij best zelf positief getest voor corona, ga dan zelf na hoe intensief je de afgelopen tijd met je teamgenoten in contact bent geweest. De Nevobo schrijft hier het volgende over: “Safety first, neem je eigen verantwoordelijkheid. Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de speler met corona is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.”

Hoe laat mogen teams aanwezig zijn in de zaal?

De NEVOBO geeft als richtlijn dat teams maximaal 10 a 15 minuten voor aanvang van de training of wedstrijd in de zaal aanwezig mogen zijn. Ook de gemeente hanteert deze lijn en derhalve wij, als Kalinko, ook.

Mogen yells en high fives?

Yells, high fives/tens, schreeuwen en knuffels zijn niet toegestaan. We volgen hierbij de richtlijn van de Nevobo. De Nevobo zegt het volgende: Het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan. Het gedrag van spelers wordt volgens de normale regels bestraft. Als aanvulling hierop is het voor spelers niet toegestaan om te schreeuwen, yells te doen of door het net naar de tegenstander te schreeuwen. Het bescheiden vieren van een punt is wel toegestaan. Ook is fysiek contact als high fives/tens, knuffels etc. niet toegestaan, dit omdat fysiek contact zoveel mogelijk moet worden voorkomen.

Mag ik met mijn teamgenoten in 1 auto naar de wedstrijd rijden?

In principe mogen verschillende huishoudens in 1 auto zitten. Mondkapjes worden in dat geval aangeraden bij personen vanaf 12 jaar, maar het gebruik van mondkapjes is niet verplicht.

Mogen teams gezamenlijke fruitschalen hebben?

Wat betreft fruitschalen luidt het advies dat er tot 12 jaar geen probleem is, vanaf 12 jaar wordt aangeraden dat spelers eigen fruit/eten en waterfles meenemen.

Moeten teams tijdens rustmomenten afstand houden?

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot niemand 1.5 meter afstand te houden. Kinderen tussen de 12 en 18 moeten wel ten opzichte van volwassenen 1.5 meter afstand houden, maar niet tussen elkaar. Volwassenen dienen altijd 1.5 meter afstand te houden, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten.

Mogen de kleedkamers en douches worden gebruikt?

We raden aan zoveel mogelijk thuis om te kleden. De kleedkamers zijn open, maar we vragen iedereen hier zo weinig mogelijk gebruik van te maken. Ook raden we zoveel mogelijk af om gebruik te maken van de douches.

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?

Op onze website staan verschillende richtlijnen, wellicht vind je daar het antwoord op je vraag. Staat het er niet bij, dan kun je de corona commissie benaderen op coronacomissie@kalinko.nl. Gebruik in de tussentijd zoveel mogelijk je gezond verstand.