Volly Shine Time

Vrijwilliger uitgelicht - John Konijn

Zonder vrijwilligers geen vereniging. Geen volleybal. Geen competitie. Die moeten we dus koesteren. Daarom licht onze vrijwilligerscoördinator Remco Kabos elke week een vrijwilliger uit. Deze week niemand minder dan John Konijn.

John is getrouwd met Haidy en trotse vader van Liselotte, speelster in de MC6, en Thomas. Hij werkt in tijdelijke opdrachten voor verschillende opdrachtgevers. De laatste twee jaar heeft hij de meeste werktijd gestopt in een rol als inkoopadviseur bij het ministerie van economische zaken.

Toen hij in 1996 van Groningen naar Den Haag verhuisde, is hij lid geworden van Kalinko. Sinds 2002 is hij gestopt met zelf spelen. Zijn laatste seizoen heeft hij in heren 6 gespeeld in het gezelschap van mensen als Harke Heida, Rens Schulze, Wim van Blijswijk en Toon Norp. “Nogal old school dus!” zijn zijn woorden hierover.

Gelukkig is hij, nadat hij is gestopt als spelend lid, altijd betrokken gebleven bij de vereniging. Zo is hij sinds ruim een jaar voorzitter van de jeugd TC. De tijd die John hierin stopt is erg wisselend. Als de teams samengesteld moeten worden, zitten er drukke tijden tussen. Dan moet er soms wel een paar avonden per week vergaderd worden. Ook als er een trainer uitvalt is het soms een flinke puzzel om alles weer voor elkaar te krijgen. Maar er zijn natuurlijk ook rustige weken. “Dan hoef ik alleen te klappen als er een team wint.” Maar ook daar zijn wij als vereniging natuurlijk heel blij mee.

John vindt het leukste aan zijn vrijwillgersrol dat hij samen met andere vrijwilligers kan werken aan versteviging en verbetering van Kalinko en dat daarin ook daadwerkelijk resultaten behaald worden. Daar staat tegenover dat hij het niet leuk vindt als hij iemand teleur moet stellen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de persoonlijke ambities van een speler haaks staan op wat voor de vereniging van belang is.

Dit is helaas wel nodig. John wil namelijk ook graag zien dat zowel de dames als de heren vaste voet aan wal zetten in de nationale competitie. “Als de senioren selectieteams divisie spelen, heeft de jeugd binnen de vereniging ook een ladder om tegenop te klimmen.”

John heeft veel mensen waar hij grote bewondering voor heeft binnen Kalinko, omdat ze bovengemiddeld hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de club. Hij vindt dat je met namen noemen eigenlijk altijd mensen tekort doet, maar wil toch graag zeggen dat hij nog lang hoopt te kunnen genieten van jonge mensen als Fleur Pronk en Jasper van Schaik. Zij pakken met veel energie een rol op in het opleiden van volgende generaties jeugd. Daarnaast heeft John veel respect voor de stille krachten, die minstens zo belangrijk zijn. Hij noemt bijvoorbeeld webmaster Frans en Ingrid van de ledenadministratie.

Ook volgend seizoen zien we John gelukkig weer terug als vrijwilliger. Zolang hij het gevoel heeft iets bij te kunnen dragen, blijft hij erbij. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Op de vraag of hij verder nog iets kwijt wil, antwoordt John: “Op naar het kampioensfeest van Dames 1! Kom allemaal klappen, juichen en genieten op zaterdag 15 april aanstaande. Neem je toeters en sirenes mee! Ik hoop en verwacht eigenlijk ook dat we die middag in de vereniging nog een extra paar kampioenschappen kunnen melden.”

En daar sluit ik mij helemaal bij aan. 15 april, 14.30 uur, Houtrust. Be there!