Volly Shine Time

Volly Shine Time - Nicolas Kamper

Hierbij een nieuwe editie van de rubriek ‘Volly Shine Time’, waar onze vrijwilligerscoördinator Remco Kabos (ongeveer) elke week een vrijwilliger (Volly) in ‘the spotlight’ zet. Want jullie weten, zonder vrijwilligers geen vereniging. Geen volleybal. Geen competitie. Die moeten we dus koesteren.

Soms zijn er hele bescheiden vrijwilligers die zeker niet in de spotlight willen staan, het is dan moeilijk om zo iemand toch enthousiast te maken om iets te laten vertellen over zijn of haar rol binnen de vereniging! Dit zijn de stille krachten achter de schermen die hier niet te koop mee willen lopen. De vrijwilliger van deze week heeft daar gelukkig geen last van. Ook al heeft hij geen officiële vrijwilligerstaak dit seizoen, toch wierp hij zich op voor deze rubriek. Dames en heren, ik presenteer u: Nicolas Kamper!

Nicolas is gymleraar op de Vrije School in Den Haag, daar probeert hij middels denken, voelen en willen de leerlingen vanuit hun etherische lichaam in beweging te krijgen. Nico is al 22 jaar lid van Kalinko, begonnen in JB2 en groot gebracht door Henny T. en Huub T., volgens hem geen familie van Dana Thé. Momenteel speelt hij in heren 2. Afgelopen jaar was dit nog heren 3 en voor volgend seizoen heeft hij goede hoop dat het team verder zal gaan als heren 1. Na jaren training gegeven te hebben en deel uitgemaakt te hebben van de TC is er dit seizoen geen vaste rol voor hem maar mocht hij al 2x  invallen als trainer, 1x voor Peter van de Loo (d6) en 1x voor Martin Buis (d2). Mocht je als trainer dus een keer een invaller voor je team nodig hebben, dan weet je Nicolas vast te vinden.

Verder ‘doet’ hij, naar eigen zeggen, de heren TC en de activiteiten commissie. Op de vraag hoeveel tijd hij kwijt is aan zijn vrijwilligersrol antwoordt Nic: “Een keer invallen als trainer valt natuurlijk in het niet bij wat andere vrijwilligers voor Kalinko doen, maar de liefde die ik stop in de heren TC en de activiteitencommissie is niet in tijd uit te drukken. Dat moet je ervaren om dit gevoel te delen, dus schrijf je snel in als vrijwilliger.”

Nicolas’ mooiste herinneringen heeft hij aan zijn tijd in H1. In de tijd van Lindoduin met Netty achter de bar; waar de frikandellen nog even lang als dik waren. De tijd waar we trainingspakken kregen als we de libero erbij namen, er geen teammanagers waren maar wel TC leden die hun toekomstige vrouw een team lager zetten. Een tijd waar we 2x in de week trainden met de wetenschap dat we kampioen moesten worden, maar nooit hoger dan de 7e plek kwamen. Het was niet erg: “Jammer jongens volgend jaar beter!!” Dit was een tijd dat je pas echt je best deed als je een week eeuwig respect kon winnen. Zo heeft Laurens Zandbergen bijna een kratje chocomel  leeg gedronken en Michiel van Grol bijna een waxine lichtje met z'n hand gedoofd. Het was een mooie tijd, een tijd waar ooit een wijs man zei: Succes is een keuze, volgens mij hebben wij wat anders gekozen.

Laurens is tevens ook Nico’s grote idool binnen Kalinko, hij zegt hierover: “Ik ken hem al vanuit de Mix C. Ik bewonder zijn flair van spelen, de bijna nonchalante houding en het inzicht om met minimale inzet toch van grote waarde te kunnen zijn. Daar heb ik altijd te veel mijn best voor moeten doen.”

Tot slot wil Nicolas graag de volgende vragen aan de volgende ‘volly’ stellen:

- VV Haaglanden of Inter Rijswijk?
- 1.35m lang of 2.35m lang?
- Linda, Jo of Jessica?