Dames 1 zet een goede stap richting het kampioenschap en de beker

Met de teleurstellende laatste competitiewedstrijd uit tegen NVC nog op het netvlies, maar in de tussentijd ook nog een opsteker in de vorm van het behalen van de bekerfinale, stond zaterdag 7 april de thuiswedstrijd tegen de nummer 9 Majella op het programma.

Met nog 4 competitiewedstrijden te gaan en 8 verliespunten minder dan de nummer 2 Irene, moet Kalinko geconcentreerd punten blijven sprokkelen. Kalinko pakte echter de volle buit; 4-0.

Kalinko startte met de formatie Lisan, Quincy, Cristal, Kirsten M., Kirsten van D., Iris en Angie. Kalinko begon de 1e set moeizaam. Het lukte maar niet om een gat te slaan en hiermee het idee van Majella weg te nemen, dat er iets te halen zou zijn. Na een goede serviceserie van Quincy, werd nog wel uitgelopen naar 16-11, maar uiteindelijk maakte de beide teams zich bij een stand van 20-20 op voor de setwinst. In de tussentijd was Michelle in het veld gekomen voor Cristal en paste Peter een time-out toe, om de Kalinko-dames op het goede spoor te zetten van de setwinst. Omdat de set gewonnen werd met 25-20, kan gesteld worden dat de time-out een goede uitwerking heeft gehad. 1-0 voor in sets......op naar de volgende.

De 2e set werd in ieder geval qua score beter gestart. Door een goede serviceserie van Lisan kon Kalinko direct uitlopen naar 7-1. Majella leek op 9-5 nog wel aan te haken, maar door een paar mooi services van Angie en fouten van de tegenstander, werd ook de 2e set binnen gehaald, maar nu met een ruime 25-14.

De 3e set was een kopie van de 2e. Een goede start qua score van Kalinko; 9-2, een stuiptrekking van Majella op 10-5, maar vervolgens weer het uitlopen van Kalinko tot 18-8. Inmiddels heeft Marjolein het veld betreden voor Kirsten van D.  De 3e set werd  ook ruim gewonnen met 25-15.

Met een 3-0 in sets op zak, werd in de 4e set iedereen speeltijd gegund door Peter. Manijn kwam er in voor Lisan en Amy mocht de positie innemen van Kirsten M.

In de nieuwe formatie werd wat onwennig gestart. Majella liep uit naar 1-4. Door een aantal verrassende services van Amy kwam Kalinko goed terug tot 8-8. Door servicedruk van Angie en nogal wat servicefouten van Majella liep Kalinko toch eenvoudig uit naar de 4e setwinst 25-14.

Met de volle 4-0 winst, en weer 2 verliespunten extra voor de nummer 2 Irene, heeft Kalinko met nog 3 wedstrijden te gaan, 10 verliespunten minder. Met de thuiswedstrijd as. dinsdag tegen Kratos ‘08 op het programma en donderdag de uitwedstrijd tegen Switch in Utrecht, kan bij een positief resultaat officieel het kampioenschap en promotie naar de 2e divisie worden afgedwongen. Dat zou een geweldige mijlpaal zijn in de clubgeschiedenis van Kalinko. We hopen daarom de aankomende wedstrijden op veel support, op weg naar dit heugelijke moment.

Quincy Pronk

zoeken op de site


SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden