Dames 1 nog één punt verwijderd van het kampioenschap

Op dinsdag 10 april speelde Dames 1 voor de derde keer een maand tegen Kratos dames 1. Deze wedstrijd was destijds verschoven vanwege het NOJK.

Een kleine terugblik op de vorige wedstrijden: De uitwedstrijd werd met 3-1 gewonnen en de bekerwedstrijd werd knap na een 1-2 achterstand alsnog gewonnen met 3-2 ondanks het missen van spelverdeelster Lisan en buitenaanvalster Angie.
Hierdoor speelt Kalinko 12 mei in de bekerfinale tegen Dinto uit de andere derde divisie. De wedstrijd wordt gespeeld om 19:00 in Wijk bij Duurstede. Alle support is welkom om dit jaar wel de dubbel te pakken.

Ondanks de twee vorige overwinningen moesten de dames van Kalinko weer laten zien waarom ze eerste staan. Voor de wedstrijd wisten we dat we nog 6 punten nodig hadden voor het kampioenschap en eigenlijk wilde we er al meteen het maximale uithalen tegen Kratos. Na de stroeve start van afgelopen zaterdag tegen Majella wees coach Peter erop om scherp en met pit te beginnen.

De wedstrijd begon met de opstelling: Lisan, Kirsten M, Michelle, Quincy, Angie, Iris en Kirsten v D. De wedstrijdbespreking had een positief effect. Op de service van Lisan werd binnen een korte tijd een 12-0 voorsprong op het scorebord neergezet. Na een time-out van Kratos werd de serviceserie beëindigd maar met snel spel werden de dames van Kratos onder de 10 gehouden: 25-9

In de tweede set had Kratos haar opstelling op meerdere plekken gewijzigd, waardoor het meer een wedstrijd werd. In het begin van de set ging het nog gelijk op maar zowel de omloopballen van Quincy en Michelle als de aanvallen van Angie waren blokkerend en verdedigend niet bij te houden door Kratos.

De derde set begon erg sterk voor Kalinko, iedereen had servicedruk en Kratos had veel moeite met de pass. Er werd mooi verdedigend werk getoond in het achterveld. Marjolein en Cristal kwamen halverwege de set binnen de lijnen en de set werd eenvoudig gewonnen met 25-14.

In de vierde set kwamen ook Amy en Manijn het veld in. Het snelle spel van de vorige sets was minder zichtbaar, hetgeen resulteerde in een gelijk opgaande strijd tot 15:15. Na een time-out van Peter werd duidelijk gemaakt dat het snelle spel terug moest komen en er voor de punten geknokt moest worden. Dit gebeurde ook en de set werd uiteindelijk met 25-21 gewonnen. Een overtuigende 4-0 overwining dus, waarmee we al twee jaar onze ongeslagen thuisstatus behouden. Daarmee hebben we, met nog twee wedstrijden te gaan, nog 1 punt nodig voor het kampioenschap .

Aanstaande donderdag kan dit punt al worden gewonnen tegen Switch om half 10 in Utrecht. De tijd en locatie zijn niet ideaal, maar het is wel een heel mooi moment om de dames van Kalinko naar een tweede kampioenschap op rij te juichen en daarmee naar een promotie naar de tweede divisie.
Mocht het echt niet lukken, dan is er een tweede kans op zaterdag 21 april om half 3, wanneer wij onze laatste wedstrijd thuisspelen tegen Dos

Amy Christoffels

 

zoeken op de site


SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden