Dames 1 promoveert naar de 2e divisie na 2e kampioenschap op rij

Met het winnen van de eerste set in de late uitwedstrijd tegen Switch in Utrecht, afgelopen donderdag, heeft Kalinko dames 1 het kampioenschap en promotie naar de tweede divisie afgedwongen. Een topprestatie, door een geweldige groep die een droom werkelijkheid heeft laten worden.

De droom begon 3 jaar geleden, met het aanstellen van Peter van Vliet als trainer en het uitspreken van de ambitie om naar het divisie-niveau te willen promoveren. Het eerste jaar bleek achteraf een opwarm-jaar, waarin nog geen promotie kon worden afgedwongen. In het tweede jaar viel het team in elkaar. Een mix van oud-Kalinko meiden die elders divisie ervaring hebben opgedaan, kwalitatief goede speelsters van buiten Kalinko en twee talenten uit de eigen jeugd, bleek achteraf de ideale combinatie om deze geweldige prestatie neer te zetten. Zo werd vorig jaar al het kampioenschap en promotie naar de derde divisie afgedwongen.
Met een wat onwennige start in de derde divisie dit jaar, maar een zeer sterk en constant middendeel van het seizoen, bleek Kalinko zich wederom als favoriet te melden voor het kampioenschap. Dat Kalinko deze favorietenrol heeft waargemaakt zegt veel over het team. “Een goed stel, hoor…” trainer Peter van Vliet, en zijn assistent-trainer Mathel Smit, de speelsters Quincy Pronk, Marjolein Pronk, Michelle van Wijk, Cristal Gregorius, Lisan Cosman, Manijn Woltmeijer, Amy Christoffels, Angie Tolentino, Iris Verheul, Kirsten Moll en Kirsten van Deursen, maar ook Mieke Schrijvers, Lisanne Vissers en Claire Rooth als regelmatige wisselspelers, hebben het kampioenschap in het veld afgedwongen. Buiten de lijnen waren teammanagers Kees en Jet Mol de drijvende krachten achter dit kampioenschap. Tenslotte de hondstrouwe supporters die week-in-week-uit het team weer naar een nieuwe overwinning aanmoedigde.

Ondanks de bevrijding en vreugde van het behalen van het kampioenschap, was het late tijdstip van de wedstrijd in Utrecht niet ideaal, voor een groot en uitgebreid feest. Net voor twaalf uur ’s nachts werden er nog wel wat champagnekurken geknald en geproost op het kampioenschap, maar de echte huldiging zal as. zaterdag 21 april in de eigen Houtrusthal plaats gaan vinden. Het zou fijn zijn, maar zeker verdiend, als Kalinko dames 1 in de laatste thuiswedstrijd tegen Dos (14:30) een warm onthaal krijgt van in ieder geval alle Kalinko-leden. Zorg dus dat je er bij bent.

De dubbel………

De ambitie van Kalinko Dames 1 is nog niet gestild. Na het behalen van dit kampioenschap, kan ook de beker worden gewonnen. 12 mei wordt deze finale in Wijk Bij Duurstede om 19:00 gespeeld tegen Bejo/Dinto dames 1. Daar waar verleden jaar nog wel werd verloren in de bekerfinale, zullen de dames er alles aan gelegen zijn om deze prijs nu wel te winnen. De dubbel zou een kers op de toch al zo mooie taart zijn.

 

Quincy Pronk

 

zoeken op de site


SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden