Voorbereidingen voor de jeugdcompetitie geslaagd!

Afgelopen weken stonden in het teken van het nieuwe seizoen: naast alle werkzaamheden achter de schermen vonden er ook twee bijeenkomsten plaats ter voorbereiding van de competitie: ėėn voor de trainer/-coaches en ėėn voor de ouders.

Op 25 augustus kwamen onze jeugdtrainers samen om het seizoen organisatorisch voor te bereiden aan de hand van de jaarkalender en om over de (technische) opzet van de trainingen te praten. Alle jeugdtrainers stellen dit jaar een jaarplan op met behulp van het 'Technisch Volleybalboek Kalinko' waarin ze de doelen voor hun team vaststellen en trainingsschema's opzetten. Dit jaarplan is ook een onderdeel van de vereisten voor het behalen van het trainersdiploma 'VT2', dat weer past in ons voornemen om alle jeugdtrainers dit diploma dit seizoen te laten behalen. Gelukkig mochten we ook nog de sporthal in om de theorie in praktijk te leren brengen onder de bevlogen leiding van Arie van Wolferen en Ronald Lacroes. Hierbij mochten we zelf ervaren wat we van onze jeugdspelers vragen en hoe we bewegings-voorkeuren kunnen herkennen en vervolgens versterken. Een leerzame, vrolijke ochtend!

  

Op 31 augustus kwamen zo'n 25 ouders van de A/B/C/N6-jeugd bijeen voor een voorlichting over de jeugdafdeling van Kalinko, waarbij werd gefilosofeerd over vragen als "Wat is eigenlijk spel-plezier?", "Waarom willen we dat onze kinderen volleybal spelen?". Waarna we natuurlijk ook de praktische zaken over de competitie, rijroosters, teamouders, de rol van de trainer en coach en dergelijke hebben besproken. Wilt u dit nog eens nalezen, klik dan hier.

We hebben ook deze bijeenkomst in de sporthal afgesloten met een klein potje volleybal onderbroken door uitleg over spelregels, posities in het veld, het roulatiesysteem en dergelijke door MB1-trainer Arnaud de Jong en MA1-coach Luuk Somers, waarvoor dank!
 

Graag willen wij ook nog aan u allen kwijt dat we nog steeds op zoek zijn naar bevlogen vrijwilligers, zowel voor in de Jeugd-TC als voor de training en begeleiding van onze jeugdteams. Wij houden ons aanbevolen en nemen voor nieuwe vrijwilligers altijd direct de telefoon op! (06 28 877878, John Konijn)

Rest ons nu niets anders dan alle spelers, begeleiders en ouders een sportief seizoen toe te wensen.
 
De Jeugd-TC

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden