MC1 klaar voor de hoofdklasse

Afgelopen weekend werd bij Kalinko het verenigingsweekend gevierd. Onderdeel van dit weekend zijn oefenwedstrijden voor de teams van Kalinko, en dus ook voor Kalinko MC1. MC1 trof zaterdag 16 september om 12.30 uur in de eigen sporthal Houtrust om te oefenen een tegenstander uit de competitie, namelijk Vollingo MC1. 

Zonder Roos, maar met Anouk, Isis, Mae, Maya, Mente, Liv, Pascale, Robin, Sara en Suus stond Kalinko rond 11.45 uur klaar voor de verenigingsfoto en aansluitend de oefenwedstrijd. Vollingo kwam even na 12 uur binnen  met een team dat afgelopen seizoen al bijna allemaal hoofdklasse had gespeeld. Bij Kalinko komt meer dan de helft van het team uit de 1e klasse, dus was het even afwachten hoe de verhoudingen zouden zijn.

Kalinko begint bibberend aan de wedstrijd. Al heel snel staat het team met name door fouten in de passing op een 8-2 achterstand. De speelsters ogen gespannen en staan verkrampt in het veld. Na een time-out, waarin vooral kalmerende woorden worden gesproken, komt het team weer tot rust en begint het te volleyballen. Punt voor punt komt Kalinko dichterbij en als Sara aan service komt begint de druk op Vollingo steeds groter te worden. Vollingo krijgt steeds meer moeite om de spelverdeler te bereiken, waardoor er makkelijke ballen naar Kalinko zijde gespeeld worden. Uiteindelijk draait de set volkomen om en wint Kalinko overtuigend met 25-16.

  

Set 2 begint Vollingo met nieuwe moed. Kalinko heeft telkens een kleine voorsprong, maar Vollingo zit op de spreekwoordelijke trekhaak en blijft goed bij. Als Kalinko even uitloopt, heeft het vervolgens moeite om de voorsprong te behouden. Het is met name de pass die met enige regelmaat niet aankomt, waardoor spelverdeler Suus als een gek door het veld moet lopen (wat ze overigens heel goed en met heel veel overtuiging doet). Alhoewel de set best spannend is, is het uiteindelijk toch Kalinko dat met 25-22 de overwinning naar zich toe trekt.

Na de tweede set lijkt de energie bij Vollingo heel snel weg te stromen. In de derde set loopt Kalinko als een speer weg bij Vollingo, dat in de set nooit meer in de buurt weet te komen. Kalinko serveert enorm goed, en als er een keer een bal terugkomt, weet Kalinko vaak een betere aanval terug te spelen. Het overtuigende spel levert Kalinko een ruime overwinning van 25-12 op.

De vierde set begint zoals de derde eindigde, met heel veel overtuiging van Kalinko. Halverwege de set zakt het spel helaas in, waardoor Vollingo terug weer terugkomt in de set. Een time-out is nodig om de speelsters weer op scherp te zetten, en gelukkig heeft dat het gewenste effect. De draad wordt opgepakt en ook deze set wordt ruim gewonnen: 25-16.

  

Normaal gesproken zou de wedstrijd nu beëindigd worden, maar er wordt vanwege het oefenkarakter nog een bonusset gespeeld. Ook de bonusset gaat met een ruime overwinning naar Kalinko (25-13). Daarmee staat er uiteindelijk een 5-0 overwinning op het bord. Voor Kalinko was dit een positieve test, waar nog wel wat trainingspunten uit zijn gekomen, maar die zijn alleen maar nuttig. Het team is in ieder geval goed op koers om een leuke eerste competitiehelft te gaan spelen in de hoofdklasse. Aanstaande zaterdag is daarvan de aftrap in Sporthal Houtrust. Om 12.30 uur speelt Kalinko dan tegen Limes. Supporters zijn uiteraard van harte welkom.

 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden