Dames 1 verliest van Armixtos bij debuut in tweede divisie

Zaterdag 22 september was het zover: de eerste competitiewedstrijd van Kalinko dames 1 in de tweede divisie. 

Na twee promoties op rij is het team nagenoeg hetzelfde gebleven. Suzanne van Heijningen (Inter Rijkswijk) is het team komen versterken op de passer loper positie. Lana Lijkendijk heeft de stap gemaakt vanuit de jeugd van Kalinko op het midden. Ten slotte, twee nieuwe gezichten op de libero positie, namelijk Sanne van Rijn (Zovoc) en Larissa Masselink (Kratos).

Na een goede voorbereiding, waaronder een trainingsweekend in Leuven, zijn er grote stappen gezet onder leiding van de nieuwe trainer/coach Christophe George en assistent Rogier van Meggelen. Tegen zowel eerste en tweede divisie teams werd er goed spel neergezet. Dit jaar verzorgt Ron Nijhof de rol van verzorger en Mathel Smit houdt als assistent-trainer de statistieken bij.

Na twee bekerfinales begonnen we vorige week in de eerste ronde van de nationale bekercompetitie. De eerste twee wedstrijden resulteerden in verlies met kleine setverschillen (Inter Rijswijk en Leython) mede door eerste zenuwen. In de derde wedstrijd werd uiteindelijk vrijuit gespeeld en resulteerde in een dikke winst (Next Volley Dordrecht). We zagen deze wedstrijden als goede voorbereiding op onze eerste competitiewedstrijd.

De tegenstander van de wedstrijd was Armixtos dames 1 uit Amsterdam, waar in de voorbereiding al een keer tegen gespeeld was. Het is een ploeg met veel ervaren speelsters die het ons zeker lastig zouden gaan maken. De wedstrijd werd begonnen met de volgende basis: Suzanne van Heijningen, Iris Verheul, Lana Lijkendijk, Cristal Gregorius, Lisan Cosman, Amy Christoffels en Larissa Masselink. De eerste set begon met mooie punten afgewisseld met wat onnodige fouten. Een belangrijke rol deze wedstrijd was voor Suzanne van Heijningen die voor elke bal 100% ging, waardoor zij veel punten heeft binnengehaald. Helaas resulteerde de eerste set alsnog in een verlies van 20-25. We waren gebrand om de volgende set nog harder te vechten.

In de tweede set kwam Kirsten Moll in het veld voor Amy. Vanaf het begin van de set werd er een groot gat geslagen, met een mooie serviceserie van Lisan Cosman. Halverwege de set werd Angjeny Tolentino ingebracht voor Iris. Op 24-15 werden er nog wat setpoints weggegeven, maar uiteindelijk werd de set gewonnen met 25-20.

In de derde set waren de rollen omgekeerd, Armixtos pakte al vrij vroeg een voorsprong. Manijn Woltmijer viel goed in voor Lisan, en was in staat het blok vrij te spelen. Kirsten maakte een paar mooie blokpunten maar helaas kon er niet meer aangesloten worden bij Armixtos en werd de set verloren met 19-25.

In de vierde set begon Quincy Pronk, die in de eerste drie sets ook al invalbeurten had, vanaf het begin voor Cristal. Helaas gaven wij veel punten cadeau met foutservices, met name de tweede service van de speelsters ging vaak mis. Dit zijn onnodige fouten die ons zeker dit jaar duur komen te staan. De vierde set werd verloren met dezelfde cijfers als de derde set: 19-25.

De wedstrijd resulteert niet alleen in het eerste verlies (1-3) van de competitie maar betekende ook het einde van onze statusreeks dat we meer dan twee jaar thuis in de competitie ongeslagen waren. Aan de andere kant gingen we niet met een heel slecht gevoel naar huis omdat we weten dat we nog beter kunnen,  en we in fases mooie spel hebben neergezet. Daarbij was de sfeer zowel binnen als buiten het veld goed.

Volgende week wordt gespeeld om 17:00 tegen AVV Keistad in Amersfoort. Aankomende week zullen er weer stappen gemaakt worden tijdens de trainingen om daar nog beter spel neer te zetten. Amersfoort is niet om de hoek, maar alle support is welkom!

 

Amy Christoffels

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden