MC1 knalt uit de startblokken

Zaterdag 22 september was het eindelijk zover: de langverwachte eerste competitiewedstrijd van Kalinko MC1. Tegenstander van die dag was Limes MC1, die vanuit Utrecht om 12.00 uur sporthal Houtrust in kwamen lopen.

De warming-up van Kalinko was al begonnen, toen Limes met een geheel ander team dan vorig jaar het veld op kwam. Zonder enig idee van het niveau van de tegenstander, behalve het verhaal van de coach van Limes, begon Kalinko aan de wedstrijd. Het doel was zelf een goede wedstrijd te spelen, te laten zien welke vorderingen er in de eerste weken gemaakt waren, en dan maar te zien waar het toe zou leiden.

Kalinko begint goed aan de wedstrijd en komt direct op een 3-0 voorsprong, die wordt uitgebouwd tot 9-3 waardoor Limes een time-out noodzakelijk acht. Dat biedt ook Kalinko de gelegenheid om nog wat puntjes op de i te zetten. Na de time-out wordt de voorsprong door goed serveren  alleen maar groter (15-7), maar dan komt er een dipje van Kalinko. Limes maakt drie punten op rij, maar Kalinko kan zich herpakken en maakt dan zelf op de service van Mae vier punten op rij. Helaas wordt de opleving niet voortgezet en moet Kalinko op 21-17 een time-out nemen. Die resulteert in een punt, waarna Limes nog even tegenstribbelt tot het 22-19 is. Dan klapt Kalinko er definitief overheen en wint de set met 25-19.

De tweede set begint het bij Kalinko echt te draaien. Alhoewel de eerste service in het net beland, wordt Limes in deze set bij vlagen helemaal gek geserveerd. Slaat eerst Anouk vier services in alle hoeken, laat vervolgens Pascale de ballen om je oren vliegen, gevolgd door de onhoudbare knallen van Maya. Tussendoor wordt er door de aanvallers van alle posities lekker geslagen op de ballen van Suus. Neem daar nog de vervelende services van Liv en een paar goede punten van de aanvallers bij en de eindstand van 25-9 is snel verklaard.

Met een taart in de achterzak wordt de derde set gestart. Na drie wissels blijkt de swung er nog goed in te zitten. Met de deukmodus op aan wordt Limes nogmaals onderworpen aan extreem servicegeweld. Wederom legt Mae service na service het vuur aan de schenen van de speelsters van Limes, en wordt er al snel een 9-2 voorsprong opgebouwd. Als ook Robin en Liv nog een duit in het service zakje doen, en Maya met een paar mooie sprongservice de training een mooi vervolg geeft, staat er inmiddels een voorsprong van 22-7 op het bord. Met nog een paar knallers op de service van Mente sluit Kalinko ook deze set winnend af: 25-8.

De winst is na de eerste drie sets al binnen, maar uiteraard wordt benadrukt dat er nog een bonuspunt te halen is. Dus na nog een paar wissels wordt er enthousiast gestart aan de vierde set. Die is alleen in het begin een stuk spannender dan de set daarvoor. Limes komt zelf met 7-9 voor, 9-10 en 10-11 voor, maar daarna lijkt Kalinko het wel welletjes te vinden. Op de service van Roos wordt de stand van 11-11 ineens 18-11. Zelfs twee wissels en een time-out halen haar niet uit de flow. Het verzet lijkt definitief gebroken, alhoewel Limes toch nog knap terugkomt van 23-13 naar 23-17. Daarna maakt Kalinko echter snel een einde aan de wedstrijd door de uitslag 25-17 op het bord te zetten. Hiermee is de eerste 4-0 overwinning van dit seizoen een feit.

Dit was een mooi begin van de competitie van MC1. Komende week kijken we de beelden terug en zien we waar er nog progressie te boeken is voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende staat volgende week al op het programma. Dan treffen we Vollingo, van wie we in de voorbereiding al hebben gewonnen. Om 10.30 uur wordt er dan gespeeld in de Zebra in Gouda. Bent u in de buurt? Kom gezellig even kijken.
dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden