Dames 1 weet de wedstrijd heel goed om te draaien.

29 september 2018 zijn de dames van Kalinko te gast in de Keistad, de stad van de Amersfoortse Kei. Om 17.00 uur beginnen ze aan hun twwede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander is AVV Keistad.

Kalinko dames 1 miste helaas 2 basisspeelster deze wedstrijd; Angie Tolentino en Cristal Gregorius. Met 2 invallers uit Dames 2 hadden ze er alle vertrouwen in.

In de eerste set begonnen Lisan Cosman, Kirsten Moll, Lana Lijkendijk, Quincy Pronk, Suzanne van Heijningen, Iris Verheul en Larissa Masselink in de basis. De set begon goed, maar een steeds grotere voorsprong creëren leek lastig.Het spel van Kalinko was een beetje rommelig en gehaast, waardoor zij onvoldoende rust konden vinden om hun eigen spel te laten zien.
Na een paar wissels lukte het helaas ook niet om die set binnen te slepen. Kalinko verloor deze set met 25-20.

Voordat de tweede set zou beginnen wat het wel duidelijk dat er iets meer pit in moest en dat de zenuwen daardoor langzaam zullen verdwijnen. Helaas kwam Kalinko al redelijk snel ver achter te staan na een lange serviceserie van Keistad. Kalinko leek heel veel moeite te hebben met de service en kon het daardoor ook niet afmaken. De vlam was uit. Kalinko heeft deze set verloren met 25-10.

De dames uit Scheveningen moesten snel deze 2 sets vergeten en nu alles op alles zetten om alsnog de wedstrijd te winnen. Ze begonnen goed. De pass kwam aan, de setjes lagen perfect, het blok stond als een huis en de servicedruk was sterk genoeg om een voorsprong op te bouwen. Het enthousiasme van Kalinko was gelukkig weer terug en Keistad leek daarop geen antwoord te hebben. De set werd door Kalinko gewonnen met 13-25.

De vierde set was belangrijk. Als Kalinko haar goede spel kon behouden, dan zou er in ieder geval nog een 5e set gespeeld moeten worden. Kalinko begon wederom weer met een goede servicedruk. Keistad was mentaal een beetje gebroken en kon onvoldoende weerstand bieden om de stand om te draaien.
Het goede spel van Kalinko werd beloond en ook de vierde set werd gewonnen met 16-25.

De vijfde set begon wederom weer goed voor Kalinko. Een sterke service serie van Lana zorgde ervoor dat er een grote voorsprong was. Elke rally werd weer afgemaakt door Kalinko en zo was Kalinko de winnaar van deze wedstrijd. De vijfde set werd binnengesleept met 8-15.

Volgende week speelt Kalinko Dames 1 thuis om 16.30uur tegen Mobiquity.

Iris Verheul

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden