Hoe, Hoogste versnelling en Er is hoop

Deze hadden jullie nog tegoed. Het verslag van de wedstrijd van vorig weekend tussen Kalinko MC1 en Vollingo MC 1

Zaterdag 29 september stond de eerste uitwedstrijd voor MC1 op het programma. Om 10.30 uur mocht Kalinko MC1 aantreden tegen Vollingo MC1. Deze eerste uitwedstrijd leek wel onder regie van zanger Nielson te staan, want het verloop van de wedstrijd had veel weg van zijn songteksten. Een muzikaal verslag van een sportieve strijd onder leiding van een gefrustreerde scheidsrechter.

  

Goed gemutst begonnen Kalinko en Vollingo zaterdag na een lange warming-up, vooral met dank aan de verlate scheidsrechter, aan de wedstrijd. Kalinko teams lijken altijd even wakker te moeten worden, zo ook dit keer. Alsof Nielson ineens begint te zingen:

Hee jij daar!
Jij daar in de spiegel
Kijk eens hier joh
Dit is wat we gaan doen vandaag
Geen gesodemieter, iets actiever
Je bent er klaar voor

Begint het te lopen. Na een 6-2 achterstand, komt Kalinko in de Hoogste Versnelling en loopt het uit. Kalinko laat het gas tegen het einde van de set een beetje los en zo kan Vollingo nog wel even dichterbij komen. Toch weet Kalinko uiteindelijk de eerste set redelijk makkelijk te winnen, 20-25.

  

De tweede set is spannend. Kalinko krijgt het niet voor elkaar om uit te lopen, maar ziet op een gegeven moment juist Vollingo weglopen. Time-outs en wissels zijn nodig om de boel op gang en de hoop erin te houden. Op de service van Anouk wordt de spanning weer teruggebracht en komt Kalinko zelfs met 21-19 voor te staan. Dan slaat de spanning alleen definitief toe aan de zijde van Kalinko en lijken de spelers niet meer te weten Hoe de pass moet worden gebracht. Met de laatste wissels nog voor handen probeert Kalinko van Hoe een Zo te maken, maar niks lijkt te werken. Vollingo serveert Kalinko het tussennet in en wint met 25-21.

Met het Hoe oe oe oe oe, oe oe oe oe nog in gedachten begint de derde set. Om er maar geen doekjes om te winden: Kalinko bakt er weinig van deze set. Niks lijkt te lukken. Er wordt hard gewerkt, maar zonder resultaat, waardoor de kopjes gaan hangen. Langzaam zakt de veldspelers de moed in de schoenen, maar aan de kant zingt Nielson de wissels moed in voor de vierde set:

Dus er is hoop
De dingen die gaan zoals ze gaan
Ik hou mijn hoofd omhoog
Vraag het maar na, het is nooit te laat
Voor iedereen die hoopt

Die hoop is hard nodig, want Kalinko krijgt een pak slaag in set 3. Het absolute dieptepunt deze set is eigenlijk niet eens het spel, maar de scheidsrechter die uit haar vel vliegt tegen een Kalinko speelster die zegt dat de bal in is, waarop de scheidsrechter nogal agressief reageert. Naast het verlies van het geduld van de coach en de toeschouwers met de scheidsrechter, die het na deze opmerking echt verpest heeft bij de Kalinko aanhang, is het ook Kalinko dat verliest met 25-11.

Voor de vierde set is er een hoop lijmwerk nodig. Maar ook hier lijken de wijze woorden van Nielson wel van toepassing:

Ga, alles voor niets
Wat heb je te verliezen (-liezen)
Als je niets doet, dan win je nooit
Dus geloof in jezelf
Juist wanneer het lijkt alsof
Alsof het niet meer loopt
Je kan rennen, rennen, rennen met je hoofd omhoog
Hoog, hoogste versnelling
Word wakker want dit is jouw droom
Je geeft hoop aan de mensen
Je geeft hoop, hoop, hoop en daar gaat het om

De hoop, die gevoed is aan de kant, en de energie die de scheidsrechter onbedoeld heeft aangeboord, maken dat Kalinko de Hoogste versnelling weer bereikt. Kalinko staat in no time op 17-5 voor. Het nadeel van gas geven is dat je soms moet remmen, alleen Kalinko vergeet af en toe weer bij te schakelen. Met het inmiddels gearriveerde MA1 recht achter het team als aanmoedigingskoor weet Kalinko de vierde set binnen te halen en een vijfde set af te dwingen. 16-25 en 2-2 staat er dan op het bord.

En  Hoe oe oe oe oe, oe oe oe oe ging die vijfde set dan? Het begin ging behoorlijk gelijk op, maar uiteindelijk was het Kalinko dat met een paar goede services van Mente Vollingo als eerste laat wankelen. De kleine voorsprong van 10-12 werd toen door Anouk met haar service tot een overwinning uitgebouwd. Na bijna 2 uur, veel zweetdruppels, klotsende oksels bij de toeschouwers, wat tranen door de scheidsrechter (die trouwens meteen gevlogen was), stond er een zwaarbevochten 2-3 overwinning op het bord. Een leuke pot voor de neutrale kijker en vanuit Vollingo perspectief, iets minder voor de gemiddelde Kalinko-er. Maar gelukkig is daar Nielson nog en hebben we zijn muziek nog om van na te genieten.

 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden