Lang zullen ze spelen (en leven)

Zaterdag 6 oktober speelde MC1 weer een klassieker. In sporthal Houtrust trof het team op de verjaardag van Liv (lang zal ze leven!) in Vives een formatie uit IJsselstein. Nadat het net een centimeter lager was gehangen op verzoek van de tegenstander (want het hing toch écht wel heel scheef) en het inslaan, werd er iets over half 1 aan een hele lange wedstrijd begonnen. 

Kalinko zet in set 1 de TGV in werking. Op de service van Mente en Sara wordt er begin van de set al een voorsprong van 6 punten opgebouwd. Bij 9-3 neemt Vives al een time-out, maar terug komen lukt het team de hele set niet meer. Op de service van Isis en Roos wordt de voorsprong van Kalinko alleen maar groter. Als Sara dan ook in haar tweede serviceserie een reeks neerzet en Maya nog twee aces naar de overkant knalt, is het einde van set 1 snel bereikt: 25-12.

Het grote risico van een ruime overwinning in set 1 is Kalinko inmiddels bekend. Maar helaas blijkt ook in deze wedstrijd hoe moeilijk het is om na een hele makkelijke set op te schakelen als de tegenstander meer weerstand biedt. Vives staat gedurende de eerste helft van de set de hele tijd op voorsprong. Uiteindelijk kan Kalinko bij 11-11 op gelijke hoogte komen en zelfs een voorsprong pakken (13-11 en 15-13). Dan wordt er bij Vives door een rood aangelopen coach naar de wissels gegrepen en komt er ineens een knalharde service tevoorschijn. Deze zet Vives op een voorsprong van vier punten. Alhoewel Kalinko nog probeert terug te komen, lukt het niet om door te duwen. Het gat wordt drie punten, maar dan is het ineens weer 5 punten en is de set voor Vives: 20-25.

De derde set wordt begonnen met een voorsprong door goed serveren van Anouk en Pascale. Kalinko komt op een 9-2 voorsprong en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Dit doet de aandacht echter verslappen en het team krijgt de pass niet goed onder controle of komt niet tot scoren. Vives komt knap terug tot 9-9, maar dan is het Kalinko weer dat een paar punten pakt op de service van Maya, om vervolgens weer een paar punten te verliezen, en daarna weer wat te winnen. Kalinko staat dan inmiddels 15-13 voor, en lijkt nog steeds aan de winnende hand. Dan komt er echter een serviceserie voorbij die de speelsters doet bibberen en de angst zet zich door in de aanval. Kalinko staat ineens 16-19 achter. Door wat wissels in het achterveld komt er weer wat rust en bij 21-21 staat het weer gelijk door de sterk serverende Liv. Helaas weet Vives de ban te breken en zelf de service de laatste punten erin te knallen, waardoor zij aan het langste eind trekken: 22-25.

Kalinko weet de teleurstelling niet direct van zich af te zetten en staat in set 4 direct 5-0 achter. Met een time-out komt er weer motivatie en rust en staat het door een paar knallers van Liv (die echt niet wil verliezen op haar verjaardag) zomaar weer 8-5. Vervolgens is het weer Vives dat de ballen erin knalt en komen zij weer op 8-9. Dan komt de dip bij Kalinko en loopt Vives weg naar 9-13, waar Kalinko de tweede time-out neemt. De serie wordt doorbroken maar het gat blijft vier punten. Er worden daarom allerlei wissels toegepast, zelfs nieuwe varianten. En zo staan er ineens twee dia's, drie buitens en een midden in het veld, die alle normale taken moeten uitvoeren. Houdini zou het verzonnen kunnen hebben, maar de truc werkt. Langzaam komt Kalinko terug, net als de frustratie bij de coach van Vives over het spel van sommige speelsters, en bij 20-20 is alles weer in evenwicht. Met een mooie serviceserie aan het einde van de set weet Kalinko toch de vierde set te winnen en een vijfde set af te dwingen.

Inmiddels is het 14.25 uur, en zijn de speelsters van dames 2 binnen komen druppelen voor hun wedstrijd, maar die moeten nog een vijfde set afwachten. Ook daarin is het weer bloedstollend. De teams wisselen stuivertje, maar Kalinko mag met een 8-5 voorsprong van kan t wisselen. Helaas komt er dan een serie punten voor Vives, waarbij met name de aanval niet meer binnen de lijnen wil vallen. Op 9-13 weet Kalinko nog terug te vechten en een punt te maken, maar het kan geen serie maken. De vijfde set gaat daardoor jammerlijk verloren met 10-15. De winst van 2-3 gaat dus mee naar Ijsselstein.

Kalinko kijkt met gemengde gevoelens terug. Sommige vlagen waren fantastisch, andere een stuk minder. Het team kan nog winnen aan stabiliteit, en de communicatie in het veld is een aandachtspunt. Daar gaan we komende week aan werken en dan gaan we zaterdag vol goede moed naar Utrecht toe voor de uitwedstrijd tegen Limes.
 

 

 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden