Meisjes C1 vijf punten rijker

Vorig jaar werden er door Meisjes C1 legendarische wedstrijden gestreden tegen Limes. Dit jaar is alles anders. Met een half nieuw team bij Kalinko en een nieuw team bij Limes zijn de wedstrijden niet meer te vergelijken met de krakers van afgelopen seizoen.

De wedstrijd van zaterdag 12 oktober was daar maar weer eens het bewijs van.

Kalinko begint iets voor tweeën met flitsend serveren. Roos begint nog bescheiden met drie punten, maar dan komt Anouk die er gelijk zeven naar de kant van Limes afvuurt. Bij de eerste time-out van Limes staat het dan ook al 3-11 voor Kalinko. De volgende twee serveerders nemen wat gas terug, maar dan komt Robin met een reeks van jewelste. Na 7 services gunt ze Liv ook nog twee punten en dan staat de uitslag van 10-25 voor Kalinko op het bord.
 
Het welbekende risico van een te makkelijke eerste set... ja, dat kennen we nu wel bij MC1. Desondanks begint Kalinko stroef met een 5-1 en zelfs 8-4 achterstand. Dan is het tijd voor een time-out en die helpt. Kalinko komt terug en op een 8-9 voorsprong. Daarna gaat het gelik op, maar weet Kalinko op de service van Anouk wederom een gaatje van vier punten te slaan. Na een time-out komt Limes echter terug, maar gelukkig weet Kalinko bij 16-16 het voortouw te nemen. Isis slaat dan een mooie ace, gevolgd door een serie van Sara en dan is het gat vijf punten. Limes komt niet meer terug en Kalinko wint met 19-25.
 
De derde set begint fluitend. Maya mept er vanaf de servicelijn lustig op los en zorgt voor een 1-10 voorsprong. Het is duidelijk dat Kalinko in slaap is gevallen, want na die serie laat het Limes tot 7-10 terugkomen en de time-out op 9-11 doet niet voorkomen dat Limes zelfs met 13-12 voor komt. Dan wordt het lang stuivertje wisselen, maar op de service van Maya komt Kalinko weer op voorsprong. Dat gaatje brengt de beslissing en Kalinko wint met 18-25. 
 
De laatste set loopt Kalinko gedurende de hele set een aantal punten voor dankzij een mooie serviceserie van Mente en later nog een serie van Isis. Kalinko komt in deze set eigenlijk niet meer in gevaar, en wint ook deze set met 18-25. En dus gaat Kalinko met een 4-0 overwinning en 5 punten weer terug naar Houtrust. 
 
Voorlopig heeft Kalinko even een paar weken rust. Pas op 10 november is de volgende wedstrijd.

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden