Heren 1 toont veerkracht en boekt tweede winst dit seizoen.

Na een redelijk goed resultaat thuis (2-3) tegen het hooggeplaatste Switch twee weken geleden en de winst met 1-3 uit tegen het tweede van Gemini-Kangeroes kreeg Kalinko Heren 1 zaterdag 20 oktober de mannen van VCS op bezoek in Sporthal Houtrust. 

De vraag was of de mannen van Kalinko het goede spel voort konden zetten en een goed resultaat in eigen huis konden behalen. 

Voor het begin van de wedstrijd was de Speler van de Week Kees Klinkenberg uit de CMV te gast bij onze wedstrijd. Kees mocht de eerste servicebal spelen en na een korte rally kon de wedstrijd officieel beginnen. De mannen van Kalinko begonnen goed aan de eerste set, met bij vlagen goed spel en met weinig fouten werd de eerste set met 25-20 gewonnen. De tweede set toont echter een compleet ander beeld: door veel fouten en weinig servicedruk kwamen de mannen vaak op achterstand en zakten ze diep weg. De set ging verloren met 21-25. De derde set was niet anders dan de tweede en vwerd erloren met 20-25. 

Aan het begin van de vierde set waren de mannen van Kalinko gespannen, er was geen ruimte om fouten te maken, de set moest gewonnen worden! Maar aan het begin van deze set liep het anders dan gewenst en ze kwamen snel op een 3-9 achterstand. vervolgens 5-12 zo door tot  9-16. Het goede spel leek compleet verdwenen. Toen nam coach Arie bij een 12-18 achterstand een time-out. Arie was duidelijk in zijn woorden: als we iets willen halen en bewijzen moet het nu gebeuren. Na de time-out veranderde het spel en de mannen van Kalinko toonden veerkracht en met veel servicedruk en goede aanvallen van alle hoeken draaiden onze mannen snel de verhouding in deze set om en uiteindelijk werd de set met 27-25 gewonnen.

Een vijfde set moest de wedstrijd beslissen. De mannen van Kalinko gingen door waar ze waren gebleven in het eind van vorig set en kwamen snel voor. Bij 8-4 werd gewisseld van kant, en de voorsprong werd verder uitgebouwd naar de winst met 15-8. 
Uiteindelijk hebben we niet alles bereikt wat we wilden, maar de mannen hebben in iedere geval goede dingen laten zien.

Volgende week zaterdag uit bij SKC in Leiden.

 

 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden