Toch geen Super Saturday voor SKC

Zaterdag 27 oktober waren de mannen van het eerste herenteam van Kalinko te gast bij SKC in Leiden. Een uitwedstrijd die gespeeld moest worden op de Super Saturday van SKC. 

Op deze zaterdag waren heel veel wedstrijden gepland, omdat bijna alle teams van SKC een thuiswedstrijd speelden. Hierdoor was het erg druk op de tribunes en liepen de wedstrijden behooorlijk uit.

De geplande aanvangstijd van de wedstrijd was 19:00 uur, maar we begonnen uiteindelijk pas om 20:00 uur. In het begin van de wedstrijd hielden beide teams de side-out aan hun eigen kant en liep de wedstrijd gelijk op tot 7-7. Daarna slaagde SKC erin uit te lopen naar 10-7 en vanaf dat moment keken de mannen van Kalinko continu tegen een achterstand aan van 3 punten. Onze servicedruk was erg laag en door veel fouten slaagden de Scheveningers er niet in het gat te dichten en eindigde de set in 25-21.

De tweede set verliep in eerste instantie niet anders dan de eerste totdat de 'grote punten' naderden. Bij een achterstand van 21-18 verbeterde het spel aan de kant van Kalinko. Het werd nog wel 24-21 en SKC kreeg nog een aantal setpoints. Het zou dus nog een echte 'Super Saturday' kunnen worden voor de mannen uit Leiden, maar onze mannen weigerden daaraan mee werken. Dankzij een goede servicedruk en een paar mooie blokkeeracties van Kaj werd het gat gedicht en kwamen we terug naar 24-24. De aanvallers van SKC maakten vervolgens een aantal fouten en de set ging naar Kalinko met een stand van 25-27.

  

De derde set startte anders en vanaf het begin oefenden de mannen van Kalinko veel servicedruk uit, werd er goed verdedigd en op het midden waren Rens en Kaj verantwoordelijk voor een aantal goede blocks. Zuemerik Veeris, de diagonaal van Kalinko, speelde tegen zijn oude club en was ook goed op dreef. Dit alles zorgde ervoor dat Kalinko deze set won met 20-25.

Dit was het moment om een vuist te maken en de vierde set te gaan winnen. De tegenstander was mentaal ingezakt en dacht ook niet meer aan de winst. Het leek er echter op dat onze mannen de concentratie kwijt raakten. De servicedruk verminderde en na wat fouten hier en daar lieten we de tegenstander er weer in geloven. De set ging verloren met 25-21 en een vijfde en beslissende set moest eraan de pas komen.

Na de euforie vanwege de winst in de vierde set vergaten de mannen van SKC even te volleyballen en pakten de Kalinkoheren meteen een voorsprong van 0-3, Na een time-out slaagde de tegenstander erin terug te komen tot 4-4, maar vanaf dat moment was Kalinko de bovenliggende partij en werd er bij een 6-8 voorsprong van kant gewisseld.  Het tweede deel van deze set speelden onze mannen nog beter en geloofden ze erin dat het niet meer uit handen gegeven mocht worden. Na een goede serviceserie van aanvoerder Frank Pronk was er niks meer te redden voor SKC en werd de set gewonnen met 8-15.

Beide teams hielden het spannend voor de coaches maar ook voor de vele supporters op de tribune die heel veel kabaal en lawaai veroorzaakten met hun gejuich en grote trommels/ Het was een leuke Super Saturday en een mooie morele winst voor de Kalinkoheren.

Volgende week zaterdag uit tegen Zovoc
#wijzijnkalinko

Verslag en foto’s credit: Nidal Al Qaq

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden