Kalinko dames 1 hard onderuit tegen Thor dames 1

Helaas heeft Kalinko niet kunnen winnen van het hoger geklasseerde Thor. Er werd nog wel met goede moed aan de wedstrijd begonnen maar al snel bleek dat er weinig te halen viel in Bergambacht. Een 4-0 nederlaag was hiervan het teleurstellende, maar terechte resultaat.

Dat Kalinko zoals de afgelopen 2 jaar niet direct bij de bovenste plekken zou kunnen meedraaien, is op zich geen verassing. De start van de competitie gaf tot zover een beeld wat bij de verwachting hoort; een degelijke middenmoter die in bepaalde topwedstrijden misschien voor een verassing kan zorgen. Ook dat was afgelopen zaterdag de doelstelling. Helaas kwam dit niet uit en werd het een wedstrijd om snel te vergeten.

Kalinko begin de wedstrijd met de volgende speelsters: Lisan, Angie, Suzanne, Kirsten, Lana, Cristal en Larissa

Thor begon de wedstrijd fel en liep al snel uit tot 7-2. Kalinko krabbelde op tot 10-9, maar liet Thor toch weer weg lopen. Richting het eind van de 1e set leefde Kalinko weer op en kwam het zelfs op 23-20. Uiteindelijk moest Kalinko zich gewonnen geven met een setstand van 25-22.

Ondanks de goede voornemens begon ook de 2e set zoals de 1e. Nadat er enkele wissels werden doorgevoerd, leek Kalinko beter in de set te komen, maar ook nu bepaalde de kwaliteit en felheid van Thor de set, met een setstand van 25-20.

Ook in de 3e set werd al snel duidelijk dat Kalinko maar geen antwoord kon vinden op het spel van Thor, waarbij de wanhoop steeds zichtbaarder werd in het spel van Kalinko. Veel fouten in service en in de pass, en ook aanvallend kwam men er niet doorheen. 25-14 was dan ook een logische eindstand.

De 4e set werd gekenmerkt als een totale off-set. De moed was inmiddels zover in de schoenen gezakt dat bijna niets meer lukte. Met een teleurstellend setstand van 25-12 werd de 4-0 nederlaag compleet.

Opvallend detail in deze wedstrijd was het gedrag van een supporter van Thor. De vrouwelijke supporter voelde zich geroepen om niet alleen haar eigen ploeg luid aan te moedigen, maar zich ook geregeld onsportief te gedragen tegenover de Kalinko dames. Dit zeer onsportieve en respectloze gedrag werd niet door de vereniging Thor gecorrigeerd. Uiteindelijk was het de scheidsrechter die naar de vrouw toeging om aan te geven dat dit gedrag niet gerespecteerd werd. De vrouw vertaalde dit tot gezeur en ging, weliswaar in mindere mate, wel door met haar onsportief gedrag.

De wedstrijd van de verder sportief en goed spelende Thor, liep voor Kalinko uit op een teleurstelling. Toch moet Kalinko zich realiseren dat dit soort wedstrijden ook een hoog leereffect heeft, als ze ook in de top van de 2e divisie mee willen spelen. 17 november kan Kalinko zich revancheren van deze nederlaag tegen Utrecht dames 2. Een mooie uitdaging om de doelstelling van een degelijke middenmoter weer te bewerkstelligen, op weg naar leuke verassingen tegen de topploegen.

 

Quincy Pronk 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden