Meisjes C1 grijpt kans op revanche

Kalinko MC1 kwam op zaterdag 10 november al vroeg bij Houtrust aan voor de reis naar IJsselstein. Terwijl in Houtrust alle CMV-kids in actie kwamen, ondernamen de C-meiden de reis naar IJsselstein om de degens te kruisen met Vives MC1. Daar hadden ze nog een appeltje mee te schillen. 

Twee maanden geleden in de eigen sporthal Houtrust speelde Kalinko namelijk een wisselvallige wedstrijd tegen Vives, waarbij vooral Vives profiteerde van een ietwat zenuwachtige scheidsrechter. Ook was er een Houtrust een nogal schreeuwende coach bij Vives, die eigenlijk niemand nog een overwinning op het vrolijke Kalinko team gunde. En dus kwam een tot op het bot gemotiveerd Kalinko rond 11.30 uur bij Vives binnen gelopen, waarna om 12.30 uur de eerste service door de lucht vloog.

Waar Kalinko normaal met 11 mensen aantreed, stonden er zaterdag maar 9 op het veld. Door omstandigheden moest het helaas Mente en Isis missen. Daarom werd er een tactisch plan bedacht, waarin de middens af en toe wat rust kregen en de buitens een grotere rol op zich moesten nemen in de passing en verdediging. Dit plan pakte heel goed uit.

In de eerste set begint Suus gelijk met een goede service, waarmee de druk direct op de pass van Vives ligt. Vives kan hierdoor niet echt aanvallen en geeft Kalinko de gelegenheid het eigen spel te spelen. Door goed verdedigen kan er veel druk worden gezet door de aanvallers aan de buitenkant op de verdediging van Vives. Kalinko speelt een prima set, waarin het af en toe getest wordt door Vives, maar het uiteindelijk zelf toch dominanter kan spelen door goed serveren. Ook heeft Kalinko goed onthouden dat er een mooi gaatje achter het blok zit bij Vives, en daar maakt met name Anouk gretig gebruik van. De eerste set eindigt dan ook met een prikbal op die plek en in een 20-25 overwinning van Kalinko.

Kalinko kan de flow van de eerste set in de tweede set niet vasthouden. De service is niet meer zo goed, de pass loopt stroef en daardoor komt de aanval er niet uit. Roos rent zich rot, en ook de anderen werken hard, maar lopen achter de feiten aan. Halverwege de set staat Vives op een vrij comfortabele 18-12 voorsprong, en moet er wat gebeuren bij Kalinko. Met wat wissels komt er weer wat nieuwe energie, en voert Kalinko de servicedruk weer op. Langzaam maar zeker komt de flow terug, maar Vives komt het eerst op set-point bij 24-18. Het weet dat set-point niet te benutten en dan komt Maya aan service. Met stalen zenuwen (alhoewel de zenuwen door het lijf gierden en Maya het in de time-out van Vives bijna uitgilde van de spanning) slaat ze Kalinko er doorheen, en uiteindelijk wint Kalinko alsnog met 24-26.De set eindigt trouwens met een prikbal van Anouk.

Hoofdschuddend en roodaangelopen vertrekt de coach van Vives richting de overkant, waar de Kalinko-ers met een grote grijns op de mond staan. Na de kantwissel en pauze begint de derde set in dezelfde flow als de tweede set. De coach van Limes ziet zich op een gegeven moment genoodzaakt om de time-out te gebruiken om zijn team toe te schreeuwen, waar bij Kalinko vooral het plezier de bovenhand heeft. Dat is ook terug te zien in het spel. Kalinko speelt ontspannen en alhoewel het soms even tegenzit, komt het geen moment in gevaar. De set wordt dan ook met 20-25 gewonnen, en ja weer met een prikbal van Anouk. De winst is daardoor al veilig gesteld.

Kalinko wil ondanks de winst toch wel graag het bonuspunt binnen halen. De vierde set loopt alleen stroef. De absolute flow is weg, en Kalinko worstelt vooral met de verwerking van de service van Vives. Helaas kan Kalinko het tij in deze set niet echt keren. Alhoewel het spel niet heel slecht is, is het niet genoeg om ook de vierde set te winnen. Vives wint de vierde set met 25-21. Voor Vives een troostprijs, want Kalinko vertrekt juichend en met vier punten in de tas, en gaat Vives weer voorbij op de ranglijst. Dat is een mooie prestatie, want plek 2 op de ranglijst aan het eind van december brengt Kalinko een plek in de topklasse.

De komende weken zal Kalinko hard werken om de tweede plaats vast te houden en OKV het vuur aan de schenen te leggen. Te beginnen a.s. zaterdag om 14.00 uur in Harmelen. Toeschouwers zijn van harte welkom om samen met de harde kern te komen aanmoedigen.

Groet,
Chantal

 

 

 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden