Meisjes C1 verliest door wisselvalligheid van OKV

Zaterdag 17 november stond er voor Kalinko MC1 weer een uitwedstrijd op het programma. Dit keer werd er vertrokken richting Utrecht, naar het dorpje Harmelen. Daar trof MC1 de koploper, OKV MC1. 

MC1 speelde een week geleden een prima wedstrijd, waarin drie sets overtuigend spel werd getoond. Met een compleet team werd dan ook eigen weer een spannende wedstrijd verwacht, maar die verwachtingen werden met name in de eerste twee sets niet waargemaakt.

Kalinko kwam gemotiveerd het veld op, klaar om het gevecht aan te gaan, maar was begin van de eerste set niet opgewassen tegen het degelijke spel van OKV. Zelf had Kalinko vooral moeite om de service, een belangrijk wapen, in stelling te brengen. In de eerste helft van de set alleen al waren er vijf servicefouten, waardoor Kalinko zichzelf niet in de wedstrijd kon spelen. Ook in de rally waren er regelmatig misverstanden, waardoor ballen onnodig op de grond vielen. Verre van soepel liep het, waardoor OKV de eerste set kon winnen met 25-18.

De tweede set werd er flink gewisseld in de hoop een andere dynamiek in het team te brengen. Dit leverde een spannend eerste deel van de set op, maar uiteindelijk kon Kalinko het halverwege de set toch niet volhouden. De energie leek heel snel weg te vloeien, en binnen no time werd er een achterstand opgebouwd die onoverbrugbaar was voor het team. OKV won weer, en nu met 25-17.

In de derde set lijkt er ineens sprake van een wederopstanding. Kalinko zet een sprint in en pakt een tien punten voorsprong met heel goed spel. Zou het nu dan toch gaan lukken om OKV echt het vuur aan de schenen te leggen? Maar zodra iedereen dat denkt, lijken de spelers te vergeten dat je daarvoor door moet volleyballen. En dus gaat het van 10-17 naar 17-17. Overigens heeft OKV heel veel geluk, dat de scheidsrechter af en toe net knippert op de momenten dat het OKV goed uitkomt... Toch toont Kalinko veerkracht, en komt het weer op 21-17 voor. Dan ontvouwt zich een strijd, waarin OKV uiteindelijk het geluk in de vorige sets heeft afgedwongen en met mazzel toch nog met 27-25 wint.

Alhoewel iedereen graag een puntje van OKV wil afsnoepen in set 4, komt ook dan het goede spel van vorige week niet tot uiting. Uiteindelijk is het weer OKV dat met een sprint de set weet te winnen: 25-17.

Kalinko heeft een lesje in effectiviteit gekregen afgelopen zaterdag, maar na afloop was iedereen het er over eens (inclusief de supporters van OKV) dat Kalinko minimaal recht had op een punt. Helaas kon het dat niet afdwingen. Dat moet dan maar in de volgende wedstrijd tegen OKV. Maar eerst speelt Kalinko nog een thuiswedstrijd tegen ZVH, en wel op zaterdag 24 november om 14.30 uur. Supporters zijn van harte welkom om het team aan vijf belangrijke punten in de strijd om plek 2 te helpen.

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden