Dames 1 doet zichzelf te kort

Zaterdag 24 november was het weer zover, game day! Deze keer een belangrijke pot in Houtrust tegen Woerden D1, omdat zij met hun 8e rankingplaats net boven ons stonden in de tweede divisie. We zouden ze na deze wedstrijd voorbij kunnen gaan in de ranking en we konden de punten goed gebruiken! Het begon goed, want de wedstrijd voor ons was op tijd afgelopen, waardoor we voor het eerst met muziek konden inspelen.

De eerste set startten we met Lisan, Quincy, Lana, Amy, Suzanne, Angjeny en Sanne. We begonnen de wedstrijd met een goede service van de enthousiaste mini van de week Guusje. Helaas moesten we deze set erg inkomen. De pass lag redelijk, maar we konden het niet afmaken. Veel aanvalsballen werden uit geslagen. Ondanks veel eigen fouten was er geen duidelijk verschil in de setstand met 21-25. Dat bracht hoop en vertrouwen voor de volgende set.

Met één wijziging, namelijk Kirsten op de diagonaal, begonnen we de set met dezelfde opstelling weer vol goede moed. De aanval ging wat beter lopen, vooral Quincy scoorde op midden een aantal mooie ballen. We gingen lang gelijk op met Woerden. Helaas lieten we het in de eindfase van de set liggen. Op de belangrijke momenten aan het einde van de set stapelden de fouten zich op in plaats van dat we elkaars fouten oplosten. De set ging weer met een klein verschil verloren (20-25).

 

Geen man overboord. We konden nog steeds winnen. We waren gebrand om er een vijfsetter van te maken. Om wat nieuws te proberen kwamen Larissa op de libero positie en Iris op de passer-loper positie in het veld. Na een wat stroef begin van de set kwamen we langzaam weer op stoom. Helaas was onze winnaarsmentaliteit niet sterk genoeg. Er werden ook nu in de laatste fase van de set wat slordigheidsfouten gemaakt in de blokkering en verdediging. Helaas konden we dat niet rechtzetten en ging de set naar Woerden met 20-25.

Om onze eer te redden wilden we toch zeker één set binnenslepen. De laatste set leken we wat meer ontspannen te spelen. De pass lag goed, Lisan maakte als spelverdeelster goede keuzes en er werden mooie punten gescoord. De mooie punten werden helaas veelal opgevolgd door servicefouten. Gelukkig wonnen de mooie aanvalspunten het van het aantal servicefouten en konden we met de aanmoediging van Kalinko Heren 1 de wedstrijd toch met een opgeheven hoofd afsluiten door de laatste set te winnen met 25-21.

 

Er is werk aan de winkel wat betreft het mentale aspect van het spel, maar we zien ook weer positieve punten. Er is speltechnisch een stijgende lijn te zien ten opzichte van vorige wedstrijden. Volgende week zaterdag gaan we dus weer knallen! We spelen dan nogmaals thuis, kom dat zien om 16.30 tegen Leython D1. Alle aanmoediging is welkom!

Tekst: Larissa Masselink
Foto's: John van Geenen (hier meer)

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden