Meisjes C1 haalt vijf punten binnen

Zaterdag 24 november mocht Kalinko MC1 weer eens een wedstrijd in de eigen sporthal Houtrust spelen. Om 14.30 uur stond het complete team klaar voor het eerste treffen met ZVH MC1. In een snelle wedstrijd was het Kalinko dat de punten in eigen huis hield en ZVH onverrichter zaken en met definitieve degradatie uit de hoofdklasse terug naar Zevenhuizen stuurde.

Kalinko komt goed uit de startblokken en neemt direct een 4-0 voorsprong, die wordt uitgebouwd naar een 7-1 voorsprong. De servicedruk is direct goed, een enorme verademing na de wedstrijd van vorige week. Gedurende de set houdt het team steeds een voorsprong van zo'n 6 punten, die vanaf 15-9 wordt uitgebouwd naar 9 punten. De aanvallers zijn dan lekker op dreef, zeker Robin en Maya staan lekker te knallen aan de buiten op de set-ups van Roos. ZVH probeert dan nog wel wat terug te doen, maar kan uiteindelijk niet doordrukken. Kalinko kan dat wel, en wint met 11 punten verschil de eerste set: 25-14.

De tweede set komt Kalinko wat sloom uit de startblokken. Daardoor geeft het ZVH de gelegenheid om op voorsprong te komen, 4-6. Daarna is het stuivertje wisselen qua punten, wat de Kalinko toeschouwers zenuwachtig maakt. Die zenuwen zijn er niet voor niks, want Kalinko laat de achterstand verder oplopen. Hierdoor is Kalinko genoodzaakt te wisselen. Bij 14-17 voor het eerst, bij 14-18 voor de tweede keer, maar gelukkig geen derde keer. De wissels en time-out van ZVH bij 16-18 helpen Kalinko weer in het zadel, en bij 18-18 is het weer gelijk. Dat komt vooral door het goede serveren van Liv, die er daarna nog een serie in knalt en Kalinko de set bezorgd met 25-18.

De derde set begint Kalinko met Suus op spelverdelen, die net als Roos probeert alle aanvallers op alle posities aan te spelen. Hierdoor is het spel van Kalinko lekker gevarieerd, waar ZVH het vooral moet hebben van geluk. Vanaf 5-5 is Kalinko duidelijk de betere. Maya serveert de passers van ZVH gek, en als er een bal terugkomt, staan de verdedigers gereed om te blokkeren en verdedigen, en dan als aanvaller een knal uit te delen. Zo slaat Pascale haar eerste set-up gelijk keihard op de grond, en komt Mae ook op toeren. Bij 16-5, na 9 keer serveren van Maya, maakt ZVH eindelijk weer een punt. Kalinko verslapt dan iets, maar weet de set uiteindelijk makkelijk te winnen. Met een mooi killblock van Pascale (tegen een speelster die half zo groot is) wordt het 25-15.

In de vierde set loopt Kalinko op de service van Suus gelijk uit naar 4-0. Die voorsprong blijft behouden tot ongeveer 10-6, waarna het team een tussensprint inzet op de service van Pascale. Daarna komt ZVH weer iets dichterbij, maar het gat wordt niet kleiner dan 5 punten. Op 20-14 begint Mae met serveren en die knalt de set en de wedstrijd tot een einde. 25-15 en een 4-0 overwinning zijn een feit. Een goede basis voor een leuke Sinterklaas avond die na de wedstrijd op het programma stond.

  

Al met al is Kalinko blij met de overwinning, en de gedeelde tweede plaats die dit oplevert. Komend weekend staat de kraker met OKV op het programma. Hopelijk kan Kalinko in de eigen sporthal Houtrust wel overtuigen tegen de nummer 1. Aanmoedigingen zijn dan hard nodig, want er wordt nog steeds gestreden om promotie. Vanaf 14.30 uur kunt u Kalinko MC1 komen bewonderen. 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden