Dames 1 speelt een spannende pot tegen Leython DC

Na een aantal verloren wedstrijden, stonden de meiden van Kalinko weer vol goede moed te poppelen om een lekkere wedstrijd te spelen. Deze keer tegen een tegenstander die de meiden nog kende vanuit het bekertoernooi, Leython DC uit Leiderdorp. Hier wist Kalinko helaas niet van ze te winnen, maar nu dus een nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Kalinko begon met Kirsten Moll, Iris Verheul, Angie Tollentino, Quincy Pronk, Lana Lijkendijk, Lisan Cosman en Larissa Masselink in de basis. Al snel was Kalinko AAN, zoals we het noemen als er heerlijk volleybal gespeeld wordt. Kalinko wist deze set met weinig eigen fouten en mooie aanvallen te winnen met 25-19. Dat voelde lekker en smaakte naar meer.

De tweede set begon Kalinko net zoals zij geindigd waren. Met mooie services van Lana, Kirsten en Michelle van Wijk, die voor eerst weer mee speelde na haar blessure, kregen de meiden al snel een voorsprong op Leython. De sfeer in het veld was top en Kalinko wist met een goede pass, wat heerlijke doortikballetjes en prachtige aanvalspunten ook deze set te pakken met 25-16.

Kalinko wist dat Leython een ploeg is die ook na 2 sets verlies nog volle bak voor de winst zou gaan. En dat lieten ze blijken in de 3e set. De teams gingen erg gelijk op tot een stand van 15-15. Er werd door beide partijen hard gestreden voor elk punt, wat zorgde voor mooie en vooral lange rally's. Helaas wist de scheids een paar stomme fouten te maken in het nadeel van Kalinko, wat resulteerde tot een rode kaart voor de coach van Kalinko en daardoor een punt erbij voor Leython. Suzanne van Heijningen werd erin gewisseld voor Angie, maar helaas wist Leython door te pakken en ging Kalinko meer eigen fouten maken. Hoe hard de meiden er ook voor vochten, toch ging de 3e set naar Leython met 19-25.

De vierde set was Kalinko niet zo scherp als in het begin van de wedstrijd. Er werden meer eigen fouten gemaakt en de ballen werden niet afgemaakt. Dit zorgde ervoor dat Leython in hun spel kwam en een voorsprong kreeg op Kalinko. Met een dubbele wissel, waar Manijn Woltmeijer en Amy Christoffels erin kwamen voor Lisan en Kirsten, hoopte Christophe George de coach van Kalinko een inhaalslag te kunnen maken. Ook Sanne van Rijn kwam in het veld om de pass op orde te brengen, maar hoe hard de meiden er ook voor streden, het mocht niet baten. Ook de vierde set ging naar Leython en hiermee stond het inmiddels 2-2 en was het dus tijd voor de cruciale 5e set.

De vijfde set gingen de teams gelijk op. Er werd zoals in de hele wedstrijd al hard gestreden en ook het publiek was volle bak aan het aanmoedigen. Met 6-8 achter wisselde de teams van kant en ging de set verder. Angie Tollentino, die on fire was, zorgde voor een aantal mooie punten en zo wist Kalinko zich terug te krabbelen naar een stand van 12-12. Michelle werd erin gewisseld voor haar service, maar Leython wist helaas het punt te maken 12-13... een mooie pass van Kalinko en weer een harde aanval zorgde voor 13-13 op het scorebord, erg spannend dus. Helaas waren de laatste 2 punten voor Leython en verloor Kalinko de 5e set met 13-15.

Hoewel Kalinko de wedstrijd verloor, waren de meiden blij met het volleybal en vooral de vechtlust die zij hebben laten zien deze wedstrijd. Ook het publiek bedankt voor de harde aanmoediging! Wij gaan deze week weer hard trainen om volgende week weer dit niveau neer te kunnen zetten tegen Irene uit Bilthoven. Een ploeg die net als Kalinko dit jaar vanuit de 3e divisie is gepromoveerd.

Wij hebben er weer veel zin in en kunnen alle aanmoediging hard gebruiken. Zien we jullie volgende week in Bilthoven?

Lisan

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden