Meisjes C1 sprankelt en vecht, maar verliest nipt

Zaterdag 1 december kwam Sinterklaas naar Houtrust om de jongste jeugd te verblijden. Zelf werd hij getrakteerd op een paar topwedstrijden. Om 14.30 uur stond één van die wedstrijden op het programma, namelijk Kalinko MC1 tegen OKV MC1, de nummer 3 en 1 uit de hoofdklasse. 

In de wedstrijd werd gestreden om promotie naar de topklasse en dat werd een gevecht van jewelste. Achteraf kunnen we zeggen dat Kalinko technisch veruit de beste was, maar helaas trok OKV op basis van ervaring uiteindelijk net aan het langste eind.

Laten we bij het begin beginnen: Kalinko treedt met 9 van de 11 speelsters aan tegen OKV. Helaas zijn Mente en Robin vandaag met de families op stap. Na de midweekse wedstrijd is het team tot op het bot gemotiveerd om OKV het vuur aan de schenen te leggen. Vanaf het begin is Kalinko (met in de basis Suus, Anouk, Pascale, Mae, Maya en Liv) scherp en komt het direct op voorsprong, maar die voorsprong wordt bij 6-6 weer ingehaald. Dan geeft Kalinko weer gas bij, en komt het op de service van Maya op een 13-8 voorsprong. Pascale en Anouk staan lekker aan te vallen op de set-ups van Suus. Het fanatisme van de OKV coach wordt geprikkeld, maar hij kan zijn meiden het verschil niet maar laten omkeren. De beslissende serie wordt gemaakt door Mae en de voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven. Kalinko wint de eerste set met 25-19.

Kalinko begint de tweede set weer goed met een serviceserie van Roos, die op de plek van Suus binnen de lijnen is gekomen. Een 5-0 voorsprong is daarvan het resultaat. OKV krabbelt dan terug, maar Kalinko komt dan op een 11-5 voorsprong op de knalservice van Pascale. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar door goed serveren komt OKV dichter en dichter, en gaat er bij 17-17 met de voorsprong vandoor. De passers hebben grote moeite om de bal de goede kant op te krijgen. Wissels, time-outs, en nog een wissel helpen pas bij 17-21, als Sara de bal de baas is. Kalinko komt nog wel terug tot 19-21, maar dan serveert OKV de set uit, 19-25 en dus 1-1.

Veerkracht is er zeker bij de meiden van Kalinko, want in de derde set knallen ze er vandoor. Met Isis binnen de lijnen voor Liv en Sara voor Mae komt er weer nieuwe swung. 6-0 staat er snel op het bord op de service van Anouk. Die voorsprong weten ze alleen niet vast te houden, en dus staat er bij 12-12 weer een gelijke stand op het bord. Maar dan mag Anouk weer serveren, en daar zijn de meiden van OKV terecht bang voor. Die zorgt namelijk voor een 16-12 voorsprong voor Kalinko, die wordt uitgebouwd op de service van Pascale tot 19-14. Deze voorsprong lijkt comfortabel, toch wordt het nog even spannend als er 22-21 op het bord staat. Maar dan heeft Isis er genoeg van. Die knalt er twee services in en de set is binnen. 2-1 voor Kalinko.

De derde set moet de meiden vertrouwen geven, maar ondanks een redelijke start valt de passing weer weg. OKV sprint weg naar 8-3, waarna Liv Kalinko weer terug brengt tot 7-8. Helaas is de service van OKV dan weer moeilijk genoeg om Kalinko in de problemen te brengen, en ondanks wissels en time-outs is het OKV dat 7-14 voor komt. Die voorsprong blijft intact tot 14-20, maar dan gaat het kanon Liv weer serveren. Punt na punt slaat ze tegen de armen richting de inlopende spelers van de tegenstanders van dames 1, en bij OKV begint de coach te koken. Op 21-21 is de spanning weer helemaal terug. In een gelijkopgaande strijd is het dan helaas OKV dat met een beetje geluk de set binnen sleept met 25-27. 2-2 en dus een vierde set.

Weer begint Kalinko goed met goede services van Roos, Anouk en Pascale en dan Sara. Een 11-4 voorsprong is het resultaat. Uiteindelijk komt Kalinko zelfs op 14-9 op matchpoints (niet de eerste). Helaas lukt het de dames van OKV beter om het hoofd koel te houden, en komen die gelijk. Na wat stuivertje wisselen, is het uiteindelijk toch OKV dat de set binnenhaalt met 16-18.

Kalinko kan ondanks het verlies terugkijken op een hele goede wedstrijd. Het spel was duidelijk veel beter dan in de eerste wedstrijd, alleen met een gemiddelde leeftijd die 1 tot 1,5 jaar lager dan OKV wordt er soms verloren op (mentale) kracht. De meiden kunnen echter trots zijn op het spel dat ze hebben neergezet. Alle spelers maken enorme progressie. Ze hebben laten zien thuis te horen in de topklasse C. De komende wedstrijden zal daar nog volop voor gestreden worden. Eerst tegen ZVH in Zevenhuizen (8 december om 12.15 uur) en dan thuis op vrijdag 14 december om 19.00 uur tegen Vollingo. Alle aanmoedigingen zijn daarbij meer dan welkom.
 

Chantal

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden