Dames 1 verlies weer vijfde set

Op zaterdag 8 december stond de uitwedstrijd van Dames 1 tegen Irene Dames 1 uit BIlthoven gepland. Een belangrijke wedstrijd als je naar de ranglijst keek. 

Irene is geen onbekende voor ons. Vorig jaar zaten zij ook bij ons in de poule in de derde divisie en zijn zij via p/d-wedstrijden gepromoveerd. De uitwedstrijd werd toen verloren 2-3. Thuis werd duidelijk gewonnen met 3-1. Maar deze resultaten hebben op dit seizoen geen invloed, we moesten vandaag het beste van onszelf laten zien.

De eerste set werd gestart met Lisan Cosman, Kirsten Moll, Quincy Pronk, Lana Lijkendijk, Angjeny Tolentino, Iris Verheul en Sanne van Rijn. In tegenstelling tot vorige week begonnen we niet scherp genoeg en we keken al snel tegen een achterstand aan. We wisten van tevoren dat het niet makkelijk zou worden en de meiden van Irene verdedigden veel ballen van de grond. Lange rally's werden wel gewonnen en dat gaf vertrouwen, Gedurende de set kwamen we dichterbij maar het was niet genoeg voor de setwinst. De set eindigde in 22-25 in het voordeel van Irene

Ondanks het verlies van de eerste set begon de tweede set uitstekend, Larissa was inmiddels in het veld gekomen voor Sanne. Passend was alles op orde en Lisan kon elke positie goed aanspelen in combinatie met servicedruk van onder andere Lana en Angie. Kirsten Moll wist vanuit alle hoeken te scoren. De set eindigde in duidelijke cijfers 25-10!

De vechtlust van de tweede set wilde we doorzetten in de derde set. De set ging gelijk op maar op het eind sloegen we een gat van 22-17. Toch wisten we het nog heel spannend te maken. Uiteindelijk moesten we zelfs een setpoint van Irene wegwerken. Door tactische time-outs en veerkracht werd de set alsnog binnengehaald met 28-26. Een grote ontlading voor zowel de meiden in het veld en de Kalinko-aanhangers buiten het veld.

Helaas werd de vechtlust van de derde set niet voortgezet in de vierde set en lieten we een heel ander beeld zien. We begonnen met een grote achterstand die opliep tot 5 punten. Dat gat wisten we ondanks wissels en time-outs niet te dichten . Dit resulteerde in een setstand van 17-25

Dat betekende dus weer een vijfde set. Het ging gelijk op. Helaas dook Lisan bij 8-10 een mooie bal van de grond maar daarbij sprong kramp in beide benen. Onze verzorger Ron nam haar meteen onder behandeling maar na een korte speloponthoud bleek dat Lisan niet verder kon spelen. De set werd vervolgens verloren met 12-15

Natuurlijk was dit niet het resultaat waar we voor kwamen. Er zaten hele mooie rally's bij en mooie aanvalspunten, maar helaas waren vandaag de meiden van Irene beter. Al met al kunnen we wel terugkijken naar een wedstrijd met goede fases, zonder gele of rode kaarten.

Volgende week staat weer een belangrijke wedstrijd op het programma namelijk uit tegen Huizen om 13:00. Alle support is welkom!


Amy Christoffels

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden