Dames 1 sluit het jaar af met overwinning

Op de vroege zaterdagochtend vertrokken de meiden van Kalinko naar Huizen voor de laatste wedstrijd van 2018. Een belangrijke wedstrijd, omdat hier zeker punten te halen vielen. 
Omdat er de avond ervoor een hoop leuke gedichten voor elkaar geschreven waren tijdens de Sinterkerst viering, zat de goede sfeer er nog steeds in. Het was de bedoeling dit mee te nemen de wedstrijd in en met dit enthousiasme een leuke pot te gaan spelen. 
 
De eerste set begon met Kirsten Moll, Iris Verheul, Suzanne van Heijningen, Manijn Woltmeijer, Lana Lijkendijk, Quincy Pronk en Sanne van Rijn. Vanaf het begin lag de pass erg goed, waardoor Manijn de mogelijkheid had om het blok van PDK Huizen weg te spelen en met een paar mooie puntjes de nodige punten te maken. Het was een set waar nog niet het niveau werd neergezet wat Kalinko kan, maar er werd gewonnen en dat was natuurlijk voor nu even genoeg. 
 
Wel wilde we graag laten zien dat we beter konden volleyballen dan er werd laten en met vertrouwen begon de basis zes aan de 2e set. Het vertrouwen resulteerde in een foutloos Kalinko. Met Kirsten die tot 13-1 een prachtige service reeks wist te maken en vooral een magische Sanne, die overal in het veld de bal van de grond af wist te vegen. Michelle van Wijk werd in het veld gezet voor Quincy Pronk en wist nog een paar mooie balletjes te slaan. Helaas werd de foutenlast van Kalinko naarmate de set vorderde groter en wist PDK Huizen het gat steeds kleiner te maken. Gelukkig was de voorsprong van Kalinko zo groot dat de set met 25-17 werd gewonnen het inmiddels 2-0 in sets stond voor Kalinko. 
 
De 3e set begon Angie Tolentino in het veld in plaats van Suzanne en werd Quincy weer terug gewisseld voor Michelle. Het was een set met veel lange rally's en beide ploegen wisten het elkaar erg moeilijk te maken en voor elk punt keihard te knokken. Kirsten Moll wist veel ballen te scoren en ook Manijn pakte met een paar mooie doortikballetjes wat belangrijke punten. Op een stand van 14-16 kwam Lisan Cosman in het veld voor Manijn en de meiden wisten de set met 25-22 naar hun toe te trekken. Dit betekende eindelijk weer en keer winst voor Kalinko!!
 
Wel moest er nog een 4e set gespeeld worden, die Kalinko niet zomaar weg wilde geven. 4-0 winst zou natuurlijk de aller mooiste afsluiting van het seizoen zijn! Helaas gebeurde het tegenovergestelde. De meiden begonnen niet zo sterk als de andere sets en na 3 sets met lange rally's en hard werken ging het deze set allemaal wat moeizamer. De pass lag minder, waardoor er veel oplosballen terug gingen naar de overkant. Amy Christoffels werd halverwege de set ingewisseld voor Kirsten Moll, maar haar 100% scoringspercentage mocht helaas ook niet resulteren in een winst van deze set. Met veel teleurstelling ging de laatste set naar PDK Huizen met een stand van 25-14...
 
Natuurlijk was Kalinko onwijs blij het jaar af te sluiten met winst en hopen zij dit in 2019 voort te kunnen zetten. De meiden zijn nu een paar weekjes vrij, waarbij de blessures die afgelopen weken zijn opgelopen even de tijd krijgen om te rusten en ze hopen met een volledig team te kunnen knallen in het nieuwe jaar. 12 januari zal Kalinko D1 hun eerste wedstrijd in 2019 spelen.
 
Wij wensen iedereen alvast een heerlijke kerst en een gelukkig nieuwjaar toe en willen jullie van harte uitnodigen om op 12 januari met ons het nieuwe volleybaljaar in te luiden! Tot dan om 16:30 in Sporthal Houtrust!!
 
Lisan Cosman
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinterklaas heeft ons goed gedaan! 3-1 WINST 👐

Een bericht gedeeld door Kalinko Dames 1 (@kalinkods1) op

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden