Meisjes C1 loopt Topklasse mis ondanks overwinning

Vrijdag 14 december speelde Kalinko MC1 een belangrijke wedstrijd in de strijd om de plaatsen in de topklasse. In de eigen sporthal Hoturust was Vollingo MC1 de tegenstander. Met wat zenuwen in de benen en armen, maar vooral de wil om te winnen, werd Vollingo uiteindelijk opzij gezet.

Makkelijk ging het niet vrijdagavond. Met een compleet team, met een halfzieke Anouk, en net herstelde Isis, werd er door Suus, Maya, Liv, Sara, Robin en Pascale zenuwachtig aan de eerste set begonnen. Alhoewel Kalinko nogal vaak even op gang moet komen, werden de toeschouwers toch een beetje zenuwachtig toen er al snel een 0-4 stand op het bord stond.Gelukkig kan Kalinko de stand bij 6-6 alweer gelijk trekken, maar dan laat het Vollingo weer uitlopen naar 6-11. De gelegenheidscoach voor de eerste set, waarvoor grote dank van alle spelers, ouders en de vaste coach, grijpt naar de time-out maar ziet Vollingo naar 6-13 uitlopen. Dan maakt Kalinko eindelijk weer twee puntjes, maar het kan niet doordrukken. De zenuwen spelen sommige spelers parten. Dan bij 9-16 achter komt Suus aan service. Die serveert haar beste serviceserie van het hele seizoen, en als de vaste coach binnenkomt, staat het 16-16. Kalinko pakt dan de eerste voorsprong van de set en geeft die niet meer af. Het team wint met 25-18 en het eerste punt is binnen.

De tweede set komt Mente in het veld en wordt er goed begonnen. Kalinko loopt uit naar 10-2 en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. De voorsprong wordt tot 12-4 uitgebouwd, alleen is daar weer die verrekte service van de tegenstander die roet in het eten gooit. Vollingo komt terug tot 14-10, waarna het redelijk gelijk op gaat, maar Vollingo stukje bij beetje dichterbij komt. Uiteindelijk weet Kalinko de voorsprong steeds op 1 punt te houden, waardoor het met een goede side-out na een mooie pass van Isis de set in het voordeel kan beslissen met 25-23. Alweer een puntje dichterbij heel veel druk op Vives.

Anouk, Mae en Roos komen in de derde set vers bloed brengen. Het begin van de set gaat gelijk op, vooral doordat Kalinko de bal niet binnen de lijnen geserveerd krijgt. Vollingo lukt dat wel, waardoor zij als eerste 3 punten weglopen. Kalinko komt dan wel weer terug naar 7-7, maar laat Vollingo dan weer ontsnappen naar 7-10. Op de service van Roos komt Kalinko dan terug naar 12-13, waarna Vollingo een goede time-out neemt en weer een gaatje van 3 punten slaat. Bij 15-18 is de koek bij Anouk op en komt Robin weer terug in het veld, maar Kalinko krijgt het gat niet direct gedicht. Bij 16-20 moet er dus weer een time-out komen om de rust terug te brengen en orde op zaken te stellen. Die time-out werkt, want Kalinko komt twee punten dichterbij, waarna het even stuivertje wisselen is. Maar dan serveert Vollingo plots fout en Roos twee moeilijke ballen en is het 22-22. Bij Vollingo grijpt men gretig naar wissels, maar het is Kalinko dat de koppositie houdt. Op 23-23 neemt Kalinkode tweede time-out om de laatste tips te geven, en dat werkt. Op 25-24 is het Mente die de bal via de armen van Vollingo tegen de muur serveert en het winnende punt binnensleept. 26-24 en bij deze vier punten.

Uiteraard volgt er dan nog een vierde set.Ook niet onbelangrijk, want die kan een dag later belangrijk zijn. Kalinko loopt daarin direct weg van Vollingo en staat al heel snel op 8-1 op de services van Roos en Maya. Isis bouwt de voorsprong uit naar 10-2, en Mae naar 15-4. Maar dan laat Kalinko Vollingo toch in de waan dat er nog wat te halen is. Vollingo komt terug tot 15-8, waarna een time-out van Kalinko volgt, die een punt oplevert. Helaas volgen er dan weer 3 punten voor Vollingo, waardoor de voorsprong verder krimpt. Na wat stuivertje wisselen, is het uiteindelijk 22-17 voor Kalinko, maar wederom laat het Vollingo toch weer terugkomen tot 22-20. De time-out brengt weer focus, en na een wissel komt er weer rust, waarna Kalinko toch doordrukt en met 25-20 wint.

Daarna moet er een dag gewacht worden...een hele lange dag. En dan blijkt dat Vives gewoon met 4-0 gewonnen heeft en dat Kalinko op een set (niet eens een punt) de topklasse misloopt. Even is er nog hoop op PD-wedstrijden... maar die is inmiddels ook vervlogen. Ontzettend jammer, want Kalinko manifesteerde zich als het best spelende team op technisch vlak in de laatste maanden. Daar koop je alleen niks voor. Voorlopig treuren we een ochtendje, maar dan gaat het vizier vooruit richting de NOJK en daarna op de tweede helft. En dan gaan we onszelf alsnog belonen voor het goede spel!

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden