N6-1 kampioen na zware wedstrijd tegen de N6-2

Het is natuurlijk van ongekende luxe voor de vereniging: twee van de eigen teams die strijden om het kampioenschap in de eerste klasse van de regio. Afgelopen zaterdag speelden jongens van Kalinko N6-1 tegen de meiden van Kalinko N6-2 om de winst. De jongens hadden aan 1 set genoeg. Het is gelukt, maar niet makkelijk...

Na een seizoen van winstpartijen voor deze 10-jarige jongens tegen o.a. GSC Haaglanden, Kratos, en Netwerk was er eigenlijk nog maar 1 team over dat tegenstand bood: de meiden van Kalinko N6-2. De eerste wedstrijd hadden de jongens weliswaar gewonnen met 3-1 maar ze wisten dat nog een winstpartij geen zekerheid was. De meiden hebben een goede diepe service, spelen de ballen vaak snel hoog achterin terug en zijn bovendien door hun lengte sterk aan het net. Dit zijn allemaal zaken waar je in de N6-competitie vaak punten mee scoort.

De zenuwen waren in de dagen voor de wedstrijd al toegenomen. Waar de jongens meestal voor de wedstrijd bezig zijn met “hoe moeten we het beste spelen”, ging het in de teambespreking nu vooral over “we moeten winnen…”. Met deze zelf opgelegde druk in het voorhoofd begon de eerste set. Het ging lang gelijk op. Toen de 10 was bereikt begonnen de jongens langzaam maar zeker wat puntjes uit te lopen en leek de winst eraan te komen. Toen het ongeveer 16-21 voor de jongens was en nadat de meiden een time-out namen draaide de wedstrijd om. De meiden kwamen weer terug…

De eerste time out van de jongens hielp niet echt en toen stond het ineens 23-23 met de meiden aan service. Toch maar een tweede time-out genomen. De coach van de jongens zag alleen maar witte, strakke koppies terwijl aan de andere kant de vrolijkheid overheerste. Toen: een servicefout van de meiden en vervolgens een setpoint en tevens kampioenschapspunt voor de jongens – RAAK, 23-25 voor de jongens. Het kampioenschap was een feit! Rondspringende mensen, groot en klein, gejuich op de tribune en vooral een enorme opluchting bij iedereen – dat scheelde weinig.

Het vervolg van de wedstrijd kende (gelukkig) wat minder spanning, maar er was wel mooi spel. De tweede set ging met 25-22 naar de meiden, die zich op sportief gebied niet lieten ontmoedigen door het verlies in de eerste set. De derde set kwamen de jongens weer wat beter in hun spel met een flink overwicht, deze wonnen ze met 14-25. Dat lieten de meiden niet op zich zitten en pakten de vierde set met 25-20. Eindstand 2-2.

Er was champagne, een officiële bonds-medaille met inscriptie en we zongen “We are the champions” in de kantine.

Beide teams laten hier zien dat ze verreweg het beste volleybal in de regio spelen in hun eigen leeftijdscategorie. Dat belooft veel voor de tweede helft van het seizoen. De jongens hopen op meer van dit soort sterke tegenstanders, zodat ze zich goed kunnen blijven ontwikkelen.

 

Menno Lijkendijk.

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden