Tussenbalans seniorenteams

Zo halverwege de competitie is het wellicht aardig om eens terug te blikken op de tot nu toe bereikte resultaten van de senioren.

Damesteams

Dames 1 kwam zeer voortvarend uit de startblokken, maar werd daarna geconfronteerd met het feit dat in de tweede divisie een aantal erg sterke teams uitkomen. Na een dipje dat ongeveer 3 wedstrijden duurde werden echter dankzij een enorme vechtlust, inzet en enthousiasme en ondanks een langdurige blessure van Cristal de nodige punten bij elkaar gesprokkeld, wat resulteerde in een negende plak op de ranglijst.
De prestatielijn van dames 2 toont pieken en dalen: een sterke start, vervolgens twee nederlagen, daarna 3 overwinningen en vervolgens weer 3 nederlagen. Eén en ander resulteert in een zesde plaats.
Dames 3 doet het uitstekend en wist van de 11 wedstrijden er maar liefst 10 in winst om te zetten. Het resultaat een hele knappe eerste plaats.
Dames 4 morste in de laatste weken van dit jaar behoorlijk wat punten, maar een vierde plek op de ranglijst is toch zonder meer verdienstelijk te noemen.
Wat te denken van dames 5? Van de 44 gespeelde sets werden er slechts 5 verloren. Halverwege de competitie gaat dit team soeverein aan kop met een voorsprong van 9(!) punten op de nummer 2 op de ranglijst.
Dames 6 was gelet op de resultaten toe aan een winterstop. De laatste 3 wedstijden werden verloren, maar door de prima resultaten in de wedstrijden die daaraan vooraf gingen toch een keurige vierde plaats.
Dames 7 doet het uitstekend met een tweede plaats en ook dames 8 kan met een zesde plaats op de ranglijst terugblikken op een goede eerste seizoenshelft.
Dames 9 is de runner-up. Door verlies in de laatste wedstrijd tegen de koploper staat het team nu op de derde plaats, wat zeker een prima prestatie is.
Dames 10 tenslotte kende een rommelige seizoenstart. Even zag het er zelfs naar uit dat er onvoldoende speelsters waren voor dit team. Dat probleem werd echter in een paar weken tijd opgelost en inmiddels kan het team een beroep doen op 10 enthousiaste speelsters, die getuige de prestaties in de laatste wedstrijden steeds beter op elkaar ingespeeld raken.

Herenteams

Heren 1 moest dit jaar een behoorlijk aantal nieuwe spelers inpassen, waaronder een aantal zeer jeugdige talenten. Onder leiding van Arie van Wolferen is zo langzamerhand een prima team ontstaan dat halverwege de competitie op een keurige negende plaats staat, waarbij aangetekend dat de wedstrijden tegen de lager geplaatste teams allen in winst werden omgezet. Omdat het niveau van dit team zichtbaar stijgt kunnen we in de tweede helft van de competitie ook nog wel het nodige stuntwerk tegen hoger geplaatste teams verwachten.
De kaarten in de poule van heren 2 lijken halverwege de competitie al verdeeld. Koploper Sovicos staat 9 punten voor op heren 2 dat op zijn beurt 11 punten voorsprong heeft op de nummer drie op de ranglijst.
Heren 3 komt in een poule uit met slechts 10 ploegen, waardoor het vier wedstrijden minder speelt dan alle andere teams. De heren behaalden wisselende resultaten met een vijfde plek op de ranglijst als gevolg.
Heren 4 ten slotte doet het met een deels nieuw team prima in de derde klasse met een verdienstelijke zesde plaats.

Tot slot

Gelet op bovenstaande kunnen we constateren dat 2 teams de ranglijst aanvoeren en er geen enkel team op dit moment in degradatiegevaar verkeert. Kortom er wordt over de gehele linie uitstekend gepresteerd. Nog belangijker is wellicht dat de sfeer in alle teams top is en dat belooft veel voor de tweede competitiehelft.

Peter Geval

Voorzitter Technische Commissie

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden