Dames 1 begint het jaar met een overwinning

Afgelopen zaterdag speelde Dames 1 haar eerste wedstrijd van 2019. Het jaar 2018 hadden zij goed afgesloten met een winst en dit wilden zij doorzetten dit jaar. 

Tevens stond afgelopen zaterdag in het teken van de lancering van de Club van 50. De leden van die club werden samen met de sponsoren van Kalinko in het zonnetje gezet. De tribune was versierd met rood-zwarte ballonnen en slingers en er waren hapjes en drankjes.

In de eerste helft van het seizoen hebben de dames van Kalinko in Amersfoort al tegen AVV Keistad gespeeld. Deze wedstrijd eindigde, na een 2-0 achterstand, in een 3-2 winst voor Kalinko. Hoewel Keistad het afgelopen half jaar significant meer punten had behaald dan Kalinko, beloofde het dus toch een spannende wedstrijd te worden. Onze vaste invalskracht, Michelle van Wijk, was er zaterdag weer bij om ons te versterken op het midden.0

De eerste set begonnen de Kalinko-dames met veel enthousiasme en vol goede moed. Er werden veel mooie ballen aangevallen en mede dankzij veel servicefouten van Keistad kwam Kalinko al snel op een 21-13 voorsprong. Aan het einde van de set had Kalinko wat meer moeite met het maken van de punten. Gelukkig wist Angie Keistad te verrassen met een combinatie-aanval en sloeg ze de winst van de eerste set binnen. Het werd 25-17.

Keistad liet echter niet zo makkelijk over zich heen lopen. Ze waren wakker geschud en er werd meer weerstand geboden. Kalinko maakte zelf ook veel aanvals- en servicefouten en de motivatie leek weg. Manijn en Amy kwamen in het veld voor nieuwe energie, maar helaas won Keistad de tweede en derde set met 25-17 en 25-21.

Gebrand om de wedstrijd toch nog te winnen begon Kalinko de vierde set. Kalinko begon al met een voorsprong en heeft die de hele set vastgehouden. Lisan wist Lana goed te vinden op het midden en wist zelf ook te scoren met doortikballen. Ook aan de buitenkant werd er hard aangevallen en de vierde set werd dan ook gewonnen met 25-17.

De belangrijke vijfde set begon goed met twee blokpunten voor Kalinko. Na een opstellingsfout van Keistad en een mooie aanval van Amy stond Kalinko 6-4 voor. Keistad gaf zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen en er werd hard gevochten voor de punten. Dit resulteerde in lange rally’s. Kirsten werd er drie keer achter elkaar in gewisseld voor de service en Kalinko won met 15-9.

De dames van Kalinko waren erg tevreden dat ze de wedstrijd na een dip toch nog hebben weten om te draaien. Volgende week speelt Kalinko tegen Mobiquity US DS3 in Amsterdam.

Deze wedstrijd werd de wedstrijdbal gesponsord door café Anne & Max uit de Fahrenheitstraat. Bedankt!

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden