Weer een overwinning voor Dames 1!

Zaterdag 19 januari was Dames 1 weer te gast in Amsterdam, dit keer voor het 3e damesteam van US. Kalinko begon in de basis met Angie Tolentino, Suzanne van Heijningen, Lana Lijkendijk, Quincy Pronk, Lisan Cosman en Sanne van Rijn. De dames maakte een vliegende start en stonden al snel ver voor. 

Kalinko had de pass onder controle, had een goede servicedruk en wist de rally’s af te maken. US had wat opstartproblemen, waardoor Kalinko de set dik won met 13-25.

De 2e set begon Kalinko met de zelfde startopstelling. US begon al meer weerstand te bieden, maar dat leek net niet genoeg. Kalinko stond nog voor met 17-11, maar toen kantelde de set. US kwam terug, het verschil werd steeds kleiner. Aan de kant van Kalinko kwam Larissa Masselink het veld in voor Sanne om de pass te versterken, maar helaas was dat niet genoeg. Kalinko kon het niet vasthouden en heeft deze set verloren met 25-23

De derde set begon gelukkig alweer beter. Hetzelfde basisteam als waar Kalinko mee was geëindigd in de 2e set, kon het eigen spel bewaren. Zo makkelijk als het in de eerste set ging, ging het nu niet. Toch bleef Kalinko de voorsprong houden. Iris Verheul kwam er in het achterveld in voor Angie. Ook de dubbele wissel van de spelverdeler en diagonaal zorgde voor de blijvende voorsprong. Amy Christoffels kwam voor Lisan Cosman erin en Manijn Woltmeijer voor Kirsten Moll. Kalinko Dames 1 won deze set met 19-25.

2-1 voor Kalinko, op naar de vierde en hopelijk laatste set. Kalinko viel weer terug in het oude spel van de 2e set en kon het niet onder controle houden. Van alles ging fout; geen servicedruk meer, verdedigd ging het moeizaam en aanvallend werd het vaak niet afgemaakt. Na 2 time-outs en wat wissels hier een daar, bleek al snel dat er een stuk harder gevochten moest worden (stand 18-11). Helaas was het niet genoeg. Deze set werd met overtuiging door US gewonnen met 25-18.

Aangezien Kalinko vorige wedstrijd 4-0 had gewonnen van US, mocht het natuurlijk niet gebeuren dat deze wedstrijd niet gewonnen werd door Kalinko. Vol goeie moed begon Kalinko aan de 5e set. Opeens leek alles vanzelf te gaan. Kalinko was sterk en liet er geen gras over groeien.Deze set werd overduidelijk gewonnen door Kalinko met 4-15.

Wedstrijdstand 2-3 voor Kalinko Dames 1.

Volgende week speelt Kalinko Dames 1 tegen het 2e team van US om 16.30 in Sporthal Houtrust. Hopelijk tot dan!
 

Iris Verheul

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden