Meisjes C1 wint en leert

Donderdag 17 januari speelde MC1 een uitwedstrijd tegen VCS uit Sassenheim. Om 17.45 uur werd er verzameld, en rond 19.30 uur werd er begonnen in de Wasbeek in Sassenheim. Na 1,5 uur kon Kalinko weer een overwinning bijschrijven.

Kalinko komt goed uit de startblokken. Na een aantal goede serviceseries wordt er gestaag een voorsprong opgebouwd. In de eerste tien punten kan VCS nog weerstand bieden, maar daarna komt er weinig spel meer uit. De rally's duren kort, doordat VCS niet aan een aanval toekomt. Af en toe krijgt Kalinko een paar ballen te verwerken, waar een mooie aanval uitkomt. Zo slaat Isis een paar goede punten binnen, knalt Maya lekker op de buiten en blokt Liv als de bal een keertje bij het net komt. De eerste set is een makkelijke prooi voor Kalinko: 13-25.

De tweede set walst Kalinko VCS plat met de goede service. Eerst begint Anouk met een serie, dan komt Mente met een stel rake klappen, gevolgd door Sara die er gelijk maar 11 inhengst. Tsja, leuk is anders, aldus Pascale, die de hele set misschien drie ballen heeft aangeraakt. Want na de serviceserie van Robin is de set alweer klaar en staat er 9-25 op het bord.

De grote uitdaging voor Kalinko is tijdens deze wedstrijd toch nog iets te leren. Dus wordt de opstelling grondig gewijzigd. Met Suus en Sara op de vaste plaatsen hebben we de normale plekken redelijk gehad, want we starten met Isis en Liv (half normaal) op buiten en Mae op midden. Pascale maakt het zestal compleet. De set gaat meer gelijk op, vooral doordat Kalinko vergeet dat in deze situatie communicatie het allerbelangrijkste is. Er is regelmatig twijfel en onduidelijkheid, waardoor time-outs en wissels noodzakelijk zijn. Kalinko komt wel terug, maar krabbelt er net niet voorbij en verliest set 3 met 25-23.

Toch is er geen man overboord, want we hebben de vierde set nog. En ook daarin gaat er geleerd worden. Maya verhuist naar de diagonaal, Anouk naar midden, maar verder staan de mensen redelijk op hun vertrouwde posities. Met wat meer bravoure en servicedruk begint Kalinko aan de vierde set, gebrand om 4 punten binnen te halen. En dat gaat uitstekend, want in sneltempo staat er een voorsprong van 6 punten op het bord. De set wordt comfortabel, en met mooi spel, uitgespeeld. De winst is voor Kalinko met 16-25.

Kalinko wint dus uiteindelijk met 3-1, en levert ten behoeve van ontwikkeling een set in. Die ontwikkeling is belangrijk, want daarmee worden de dames uiteindelijk nog completere en betere speelsters. En die betere speelsters treden a.s. zaterdag (26 januari) weer aan. Dan spelen we om 12.30 uur in onze eigen sporthal Houtrust. We vinden het leuk als je komt kijken en aanmoedigen. 
 

Chantal

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden