Dames 2 wint "strak in het pak" in Stolwijk

Kalinko dames 2 is de tweede helft van het seizoen goed begonnen: na een klinkende overwinning (4-0) tegen GSC Haaglanden dames 2 vorige week, werd ook de tweede wedstrijd van 2019 met een overwinning afgesloten.

Met de overwinning van vorige week in het achterhoofd vertrok Kalinko dames 2 strak in het Zuurmond Sfeermakers-trainingspak naar Stolwijk voor een wedstrijd tegen Dosko dames 1. Na een goede trainingsweek moesten de dames van Kalinko gelijk aan de bak. Dosko dames 1 trok alle registers open met een combinatie van snel spel en veel aanvallen. Kalinko beet zich echter vast in de wedstrijd en bood goede tegenstand met als resultaat een wedstrijd vol energie en twee teams die voor elk punt vochten.

Tot verdriet van de Kalinko dames en het meegereisde publiek verloor Kalinko de eerste twee sets net (tweemaal 25-23). Coach Rogier van Meggelen bleef hameren op het belang van het eigen spel: een degelijke opbouw met een focus op de aanloop voorafgaande aan een aanval zonder de ontspanning te verliezen.

Met deze wijze woorden knokte Kalinko dames 2 zich terug in de wedstrijd en werden de derde (24-26) en de vierde (19-25) set gewonnen. Met het wisselen van kant in de beslissende vijfde set met een achterstand van 8-4 wisten de dames van Kalinko dat er nogmaals geknokt moest worden. En wat werd er geknokt! Naar iedere bal werd gedoken (soms sierlijk, soms wat minder sierlijk) en ballen werden uit onmogelijke hoeken binnen geslagen. Dosko had geen antwoord op deze laatste versnelling van Kalinko, Kalinko trok de laatste set naar zich toe met 13-15.

De eerste reacties na afloop van de wedstrijd:

Rogier van Meggelen: "We hebben met veel energie gespeeld en zowel de basisspelers als de wissels hebben hun taak goed uitgevoerd."

Veerle de Koning (aanvoerder): "We lieten ons niet afleiden ondanks de achtstand. Mari de Ruiter heeft zowel aanvallend als verdedigend mooie dingen laten zien. Ook de aanval over het midden liep goed. Kionna viel op met een goede servicedruk op de juiste momenten. De achterstand in de vijfde set was te groot maar een killblock van Lisanne kreeg ons weer op de rit."

Publiek: "De kleine voorsprong is de eerste twee sets werd helaas weggegeven, maar het snelle spel was voor het publiek leuk om te zien. Een spannende wedstrijd."

Ga zo door dames!

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden