Dames 1 laat vechtlust zien tegen US Dames 2

Na vorige week uit 3 punten te hebben gepakt tegen US Dames 3, keken de dames van het eerste team van Kalinko ernaar uit om dezelfde weerstand te bieden tegen Pharmafilter US Dames 2 in de Houtrusthal! Quincy Pronk, Lana Lijkendijk, Lisan Cosman, Larissa Masselink, Iris Verheul en Suzanne van Heyningen mochten het spits afbijten.

Na vorige keer 4-0 te hebben verloren van het tweede team van US, was Kalinko vanaf het begin scherp. Dit was al snel te zien aan de vele verdedigende ballen en lange rally’s. De service van Kalinko liep erg goed en ook stond de passlijn sterk. Veel zelfvertrouwde straalde D1 uit, wat resulteerde in een overtuigende setwinst (19-25).

De 2e set begon Kalinko met dezelfde startopstelling. Opnieuw ging het aan het begin erg gelijk op. Kalinko vocht nog steeds hard voor alle ballen. Pharmafilter US D2 had dit door en ging meer weerstand bieden, voornamelijk in de service, waardoor Kalinko meer moeite kreeg in de pass. Gedurende de 2e set kreeg Lisan Cosman last van een oude blessure, waardoor Manijn Woltmeijer in werd gezet. Pharmafilter US bleef de voorsprong van 3 punten behouden. Om iets te veranderen in de passlijn, werd Sanne van Rijn gewisseld voor Larissa Masselink. Dit resulteerde gelijk in een foutservice van US! Angie Tolentino werd gewisseld voor Suzanne van Heyningen om met haar killerservice nog wat punten te scoren. Helaas was dit nog niet genoeg en ging deze set naar de Amsterdammers (25-20).

Volle moed startten de dames van Kalinko de 3e set. Lisan Cosman kon weer meedoen, Suzanne van Heyningen stond weer terug in het veld en Sanne van Rijn mocht blijven staan. De vechtlust die eerder in de wedstrijd te zien was, was in de 3e set ver te zoeken. Kalinko scoorde minder, waar Pharmafilter US D2 sterk spel toonde. Een groot gat ontstond, waar veel inzet voor nodig was om dit kleiner te maken. Angie Tolentino en Amy Christoffels kwamen in het veld, maar US bleef doorgaan met punten scoren. De 3e set ging overtuigend naar de Amserdaamse dames (25-13).

De vechtlust die de dames al hadden laten zien, wilde Rogier van Meggelen weer terugzien bij Kalinko.. Hij gaf de dames mee dat er overtuigender gespeeld moest worden en er moest worden uitgegaan van de eigen kracht. De dames die de 3e set uit hadden gespeeld, begonnen de 4e set met Rogier zijn feedback in het achterhoofd. De middenaanvaller van Pharmafilter ging meer scoren, maar wij deden dat ook. Iris Verheul was aanvallend sterk en scoorde op de momenten dat het nodig was. De stand was 19-14 voor US, maar Kalinko zou Kalinko niet zijn om te blijven vechten totdat het is uitgespeeld. Ondertussen kwam Kalinko Heren 1 aanmoedigen wat zorgde voor een extra drive. De spanning was om te snijden, maar Kalinko kwam erg goed terug. De 4e set was voor ons (26-24)!

Uiteraard wilde Kalinko ook wel van US Dames 2 met 3-2 winnen! Waarbij de scheids in de 4e set meezat, was dat in de 5e set soms even niet zo. Een gele kaart werd uitgedeeld aan Angie Tolentino, waarvan wij nu nog steeds niet weten waarom dat was. Het lukte de dames niet om de 5e set eruit te slepen en dus ging deze naar Pharmafilter US D2 (15-11).

Ondanks het verlies zijn de dames erg blij dat er 2 punten in Sporthal Houtrust zijn gebleven! Volgende week staat Spaarnestad Dames 1 op het programma, waarbij de dames van Kalinko hopelijk dezelfde vechtlust laten zien!

 

Suzanne van Heyningen

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden