Meisjes C1 soepel naar de koppostie na 4-0 overwinning

Kalinko MC1 speelde op zaterdag 26 januari de derde wedstrijd in de tweede helft van de competitie. In de eigen sporthal Houtrust werd er om 12.30 uur begonnen tegen Limes MC1, een tegenstander die Kalinko dit seizoen al twee keer eerder had verslagen. 

En ook dit keer was Kalinko de beste. Het verslag van een kwalitatief goede en soepele overwinning.

De eerste set begint Kalinko met Roos, Anouk, Liv, Sara, Maya en Pascale. De eerste 6 punten gaan gelijk op, Limes heeft duidelijk vooruitgang geboekt ten opzichte van de eerste helft. Dan begint Kalinko met het in stelling brengen van het belangrijkste wapen, de service. Liv is de eerste die twee punten maakt op eigen service, gevolgd door Sara, en daarna pakken Maya en Pascale ook hun punten mee. Limes heeft veel moeite om de pass onder controle te krijgen, en als de ba terugkomt, is het Kalinko dat goed verdedigd, waardoor Limes wederom de bal voor de kiezen krijgt. Op 14-8 moet Limes dan ook een time-out nemen, maar het gat is dan al geslagen. Als Anouk vervolgens nog een serie harde services op Limes afvuurt, en de aanvallers aan het net hun kansen grijpen, is het gat al tien punten (19-9). De voorsprong wordt daarna verder uitgebouwd en Sara serveert de set uit: 25-11.

Suus, Robin en Isis beginnen aan de tweede set samen met Anouk, Pascale en Sara. In deze samenstelling loopt Kalinko gelijk weg. Bij 5-3 gaat Sara serveren en die sloopt Limes. Van 5-3 serveert ze tot Limes op 16-3 eindelijk weer een punt maakt. 11 punten op rij, en een paar geknakte zieltjes aan de overkant. Overigens is deze serie voor Kalinko ook geen feest, want de concentratie van de starters lijkt iets verslapt. Mae en Mente brengen gelukkig wel wat nieuwe energie, maar Kalinko laat Limes toch terugkomen door een paar services en een reeks goede aanvallen. Kalinko zelf scoort niet, en dus moet er op 19-9 en 24-17 een time-out worden genomen om de boel op scherp te zetten. Het laatste punt daar doet Kalinko uiteindelijk 5 punten over, maar dan is de set beslist met 25-18 in het voordeel van Kalinko.

De derde set wisselt Kalinko weer wat door, en komt Liv op buiten te staan. Er is in het begin iets meer verwarring en er sluit bij een aantal mensen wat onzekerheid in, ondanks een voorsprong. Met wat motivatiespeeches tussendoor komen ook deze mensen toch op gang. Als Mente op 9-6 aan service komt, slaat ze de spanning van zich af en neemt de spelers van Limes en passant mee. Een reeks van 9 punten zet ze neer, en ze veroorzaakt een wissel en een time-out aan de kant van Limes. Als Limes een keer aan het net komt, is daar Mae die hinderlijk in de weg hangt met haar blok. De inmiddels comfortabele voorsprong van 15-6 komt de rest van de set niet meer in gevaar. De set wordt gewonnen met 25-16. 

Dan komt Sara in de vierde set als spelverdeler binnen de lijnen, en gaat Roos die als spelverdeler begon naar de dia. Sara maakt direct drie punten op eigen service, en daarmee is het pleit al beslecht. Als vervolgens Anouk, kampioen zo hard serveren dat men hem niet kan ontwijken, de bal ook een paar keer lekker naar de overkant mept is het gat alweer 7 punten (8-1). De set kan vervolgens ontspannen uitgespeeld worden, waarbij de focus vooral ligt op zelf het spel verzorgen. Dat is nog lastig, want de pass ligt vrij scherp. Toch kan Kalinko nog wat mooie dingen laten zien, en sluit het de set met een mooie aanval rechtdoor van Anouk af. 25-18 en een 4-0 overwinning staan er dan op het bord.

Deze wedstrijd levert Kalinko meer op dan 5 punten, ook is de koppositie ingenomen. Het doel is nu om die vast te houden en de komende weken met verzorgd spel de voorsprong uit te bouwen. De eerstvolgende keer dat we dat gaan doen is zaterdag 2 februari als we om 12.30 uur in Houtrust tegen VCS spelen. Daar willen we dan dit keer alle sets met goed spel, en leerdoelen die we in de praktijk brengen, winnen. Wie wil zien hoe dat gaat, nodigen we bij deze uit om te komen kijken.

 

Chantal

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden