Volleyballers met Jumper's knee gezocht voor wetenschappelijk onderzoek in Erasmus MC

In het Erasmus MC te Rotterdam is een grootschalig onderzoek gaande naar de effectiviteit van verschillende oefentherapie als behandeling van een Jumper's knee. De Jumper’s knee is een peesblessure die veelvuldig voorkomt bij volleyballers (tot 45% bij top volleyballers).

Wij zoeken volleyballers tussen 18-35 jaar oud die klachten hebben van de knieschijfpees en bereid zijn om kosteloos aan ons onderzoek deel te nemen.

Na een online screening, nodigen wij sporters uit in ons ziekenhuis en verifiëren de diagnose met klinisch onderzoek en verschillende (innovatieve) beeldvormende technieken.

Vervolgens vindt er een loting plaats en wordt de sporter in een van de verschillende oefenprogramma’s geloot, waarmee ze (thuis of in een oefenzaal) een half jaar aan de slag kunnen, waarbij de vooruitgang nauwkeurig wordt gemeten met pijnscores, echo’s en MRI-scans.

Het unieke aan ons onderzoek naar peesblessures is dat deze in opdracht van de NBA uitgevoerd wordt. Enkele jaren geleden hebben sportarts Dr. de Vos en radioloog Dr. Oei namelijk een aanzienlijk geldbedrag gewonnen om dit onderzoek te kunnen uitvoeren.

 
Stephan Breda, MD
Arts-onderzoeker
Radiologie
Sportgeneeskunde
springersknie@erasmusmc.nl

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden