Ook dit weekend geen punten voor Dames 1

Zaterdag 09 februari kwam Thor dames 1 op bezoek bij Kalinko. We hebben punten nodig dus gingen we er volle bak tegenaan. Amber Cosman en Sanne Buijs ondersteunden ons omdat Manijn Woltmeijer en Cristal Gregorius helaas nog geblesseerd zijn. 
We beginnen de eerste set met Lisan Cosman, Iris Verheul, Lana Lijkendijk, Kirsten Moll, Suzanne van Heyningen, Quincy Pronk en Sanne van Rijn.
Er worden veel ballen van de grond gehaald en er wordt goed gespeeld. We krijgen een moeilijke serve niet onder controle en Sanne gaat eruit voor Larissa Masselink. Ondanks de de vechtlust en de mooie punten van Iris wordt de set verloren met 18-25.

Coach Cristophe George is positief. We voeren de opdrachten goed uit en zoals getraind, staat het blok vaak goed, maar we moeten meer communiceren in de pass. We beginnen de tweede set met de opstelling zoals we zijn geëindigd in de eerste. 
Suzanne maakt een mooie serve serie die helaas bij 0-4 ten einde komt. Een gekke netfout van Thor wordt niet afgefloten en Thor vraagt een time out aan bij 9-6. 
Kirsten en Lana staan goed te blokkeren maar we maken geen punten. Angie Tolentino komt er in voor Kirsten bij 11-14, ze wisselen de punt hierna weer terug. 
Suzanne is aan serve bij 13-15. Een, twee, drie, vier, vijf, zes. De scheids fluit en steekt 7 vingers omhoog. De scheids vindt dat Suzanne te lang heeft gedaan over het serveren dus de punt gaat helaas naar Thor. Gelukkig hebben wij Iris nog die heerlijk op dreef is en een einde maakt aan een lange serie. Er worden nog time outs aangevraagd en een wissel maar ook deze set gaat helaas naar Thor met 19-25.

We blijven nog steeds alles goed uitvoeren en daar gaan we mee door. We voelen dat er winst inzit dus we gaan vol uit. 
Helaas betekent vol gaan soms ook meer fouten, en dan vooral in de serve. Suzanne en Quincy hebben hun blok goed staan. Thor vraagt een time out aan bij 5-2. 
De aanvoerster van Thor gaat regelmatig in gesprek met de scheids wat op dit moment ervoor zorgt dat de scheids zijn beslissing terug trekt. In plaats van een punt voor ons geeft hij nu dubbel fout. 
Daarna zijn we het eventjes kwijt. Bij 16-18 hebben wij een time out. Amber wordt erin gebracht voor Suzanne, ze serveert goed en wordt daarna weer terug gewisseld. Ons blok valt helaas een beetje weg en er worden veel serve fouten gemaakt. Bij 21-23 wordt Angie gewisseld voor Suzanne. Het is spannend en deze set willen wij! Thor vraagt een time out bij 22-23. De scheids fluit voor vier keer spelen voor Thor waarop hun aanvoerster weer gaat praten maar gelukkig blijft de punt voor ons. Iris blijft goed serveren en Angie scoort, 24-23. Thor heeft een mooie aanval door ons blok en langs ons blok, 24-25. Lisan waagt het erop, gooit de bal op midden en Quincy scoort, 25-25. Thor slaat dezelfde mooie bal en gaat serveren, 25-26. Helaas maken wij deze set niet af, 25-27.

De laatste set begint de opstelling zoals we de derde zijn geëindigd. We balen van de derde set maar hebben nog steeds de wil om door te gaan en dan de vierde set te winnen. 
Door een lastige serve serie beginnen we met een 2-6 achterstand. Thor gunt ons een puntje en serveert onder het net door. Er wordt nog een time out aangevraagd maar het is helaas niet genoeg. Onze pass valt een beetje weg en we gaan steeds achter Thor aan in plaats van erover heen. We verliezen met 21-25.

We hebben goed gespeeld, mooie dingen laten en absoluut een set verdiend maar we konden helaas niet over Thor heen. Volgende week zaterdag 16 februari gaan we er weer tegenaan. We spelen in Leiderdorp om 15.30 uur tegen Leython DC DS 1.
 

Manijn Woltmeijer

 

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden