Heren 1 verliest nipt in Utrecht

Zaterdag 16 februari vertrokken onze mannen richting het sportcentrum van de Galgenwaard in Utrecht voor de uitwedstrijd tegen vv Utrecht H5. De wedstrijd starttr op tijd om 12:45 uur.

Aan begin van de eerste set was het duidelijk dat de Kalinko-mannen speelden om te winnen.We hadden meteen een voorsprong te pakken maar de mannen uit Utrecht kwamen snel terug het ging gelijk op tot een stand van 8-8. De Kalinko-heren sloegen een groot gat en liepen uit naar 16-8. Bijna alles ging goed en er was veel servicedruk van de kant van Kalinko, de pass liep goed en er waren goede aangevallen van alle kanten. Maarten was deze set goed op dreef en we konden de voorsprong van minimaal 6 punten vasthouden tot het eind van de set, die Kalinko uiteindelijk won met 25-16.

De tweede set ging anders en liet een andere gezicht zien. De rollen waren omgedraaid en de mannen uit Utrecht hadden een beter spel. Bij Kalinko ging de pass niet meer goed, dee servicedruk was veel minder en de fouten stapelden zich op. Tot 10-10 ging het nog gelijk op, maar daarna kon Kalinko niet meer aanklampen en ging de set verloren met 15-25.

 

De derde set hadden de Scheveningers de zaak weer onder controle en het spel ging weer beter, maar dat deden de heren uit Utrecht ook. Halverwege de set was de stand weer gelijk en we kwamen met servicedruk even los en pakten een paar punten achter elkaar. Hierdoor hadden we een voorsprong bij een stand van 20-15. Je zou denken dat deze set in de pocket was, maar dan moet je wel minstens je side-out pakken en dat gebeurde niet. We maakten veel fouten waardoor Utrecht terug kon komen en de set uiteindelijk zelfs wist te winnen met 23-25.

Voor het begin van de vierde set was de opdracht van coach Arie duidelijk: nog twee sets winnen en de klus is geklaard. De vierde set waren beide teams aan elkaar gewaagd en de standen bleven dicht bij elkaar. Het was een gevecht voor de punten en beide teams hebben hard gewerkt. Utrecht wilde er een einde aan maken en de Kalinko mannen wilden niet opgeven. Uiteindelijk trok Kalinko aan het eind en won de set met 25-21.

Een vijfde set moest de wedstrijd beslissen. De twee teams startten sterk en geen van beide wilde het weggeven. We bleven gelijk tot de 4-4. Utrecht slaagde er in om de voorsprong bij wissel van kant te pakken 5-8. We kwamen daarna terug en we hebben twee matchpoints weggewerkt van 12-14 terug naar 14-14. We hadden zelfs nog een kleine kans om de wedstrijd te pakken na het eerste matchpoint op 15-14 voor Kalinko. Twee fatale fouten maakten echter een einde aan de set en de wedstrijd.De set ging met 15-17 verloren en de wedstrijd dus met 2-3.

Het begin was veelbelovend maar helaas was het niet genoeg. Voor de wedstrijd had ik getekend voor dit resultaat, want Utrecht pakte veel punten in eigen huis de laatste tijd, maar het verloop van de wedstrijd smaakte naar meer aan de Kalinkokant.

De komende twee weken hebben we rust en de eerste volgende wedstrijd is zaterdag 9 maart, thuis tegen Thor om 16:30.

#wijzijnkalinko

Foto’s en verslag: Nidal Al Qaq

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden