FINALE: De avonturen van Kalinko N6 jongens in het NOJK duren voort!

Het is nogal wat: je staat al tussen de beste 16 jongensteams (onder 12) van Nederland en dan win je de halve finale en plaats je je rechtstreeks voor de finale met de beste 8 van Nederland. Een fantastisch resultaat om trots op te zijn! Maar het ging natuurlijk niet vanzelf, hier een verslag.

Allereerst even het team voorstellen: Simon, Marko, Jurre en Teun uit JC1, en Roan en Daan uit de N6-1. Met z’n zessen vormen ze het team en hebben ze de afgelopen weken naast de reguliere teamtrainingen nog samen extra getraind om alle puntjes op de i te zetten en het spelsysteem er goed in te krijgen. De belangrijkste uitdaging was om de ballen goed in te slaan, want voor veel van de JC1 spelers is zo’n N6 veld wel drie meter korter dan ze gewend zijn!

De coach Simon, geholpen door Arie en Menno, heeft er in vier extra trainingen veel aan gedaan om het team klaar te stomen. Ook was er een gewonnen oefenwedstrijd tegen een combinatieteam van JC1 jongens van Inter Rijswijk en het eigen Kalinko JC1 team, waarvoor nogmaals dank!

Het was weer vroeg dag in Houten, voor Roan en Daan inmiddels de vijfde keer dit seizoen dat ze in de Kruisboog mogen aantreden. De eerste wedstrijd begon om 9:45h. We speelden twee sets tot de 25, dus gelijkspelen kon ook.

9:45h; Kalinko J6 – Volley Tilburg J6.

Volley Tilburg trad aan met 5 jongens en 1 (behoorlijk lang) meisje dat ook in de basis stond. We hadden het meteen lastig. Het aangeleerde dubbele blok functioneerde niet goed bij Kalinko. Waarom niet? De tegenstander viel niet aan, maar prikte alles netjes voorbij het blok. Het was alsof ze er speciaal op getraind hadden. Nadat we op 5-10 achterstand waren gekomen paste de coach de tactiek aan. Vanaf nu een eenmansblok en een dus extra verdediger voor de prikballen. En toen begon het te lopen. Met sterke services, weinig fouten en soms een snoeiharde aanval wordt de tegenstander aangepakt. Eerste set eindigt nog in 25-20, maar de tweede set werd een makkelijke overwinning, 25-15. De eerste twee punten zijn binnen.

Hierna een lange pauze tot 13:00h, waarin spelers, coach en toeschouwers de wedstrijden van de poulegenoten bekeken: Taurus speelde gelijk tegen Spaarnestad, daarna won Volley Tilburg van Spaarnestad.

13:00h; Kalinko J6 – Taurus J6.

We hadden inmiddels berekend dat Taurus het team ‘to beat’ was. Als we deze wedstrijd zouden winnen dan stonden we al met 1 been in de finale. Misschien leverde dit gegeven wel wat extra zenuwen op, of misschien was het iets anders, maar het liep niet lekker. Het was niet eens dat Taurus zo goed speelde, maar Kalinko maakte veel fouten. In de service en in de aanval. De eerste set ging helaas verloren met 22-25, ondanks een Ronaldo-waardige redding met de voet door Teun. In de tweede set ging het lang gelijk op, maar toch kwam Taurus op 21-24 en matchpoint. Na een hele lange rally volgde een fout van Taurus: 22-24. Daarna drie goede services van Jurre en twee aanvallen van Simon en het werd 25-24, daarna volgde een servicefout aan beide kanten, 26-25. Op de service van Simon kreeg Taurus de bal niet binnen de lijnen en werd het 27-25 voor Kalinko en dus 1-1.

De laatste wedstrijd was om 15:00h. In de tussentijd won Taurus van Volley Tilburg. Om eerste te worden in de poule moest Kalinko winnen van Spaarnestad, anders ging Taurus ons voorbij…

15:00h; Kalinko J6 – Spaarnestad J6.

Het team van Spaarnestad bestond uit een grote hoeveelheid spelers - we hebben ze niet kunnen tellen. Ze waren wel luidruchtig langs de kant en het enorme Haarlemse publiek was heel fanatiek. Het Taurus thuispubliek had er alle belang bij dat Spaarnestad een set zou pakken dus die deden ook mee. Gelukkig kregen wij weer aanmoedigingen van streekgenoten Zovoc, die hun poule al hadden gewonnen. Heksenketel dus! Kalinko putte vertrouwen uit het feit dat ze dit team al eens hadden verslagen, namelijk in de kwartfinale. Dat voelde wel lekker. Het wedstrijdverloop was er dan ook naar: met veel overmacht, een stabiele verdediging, perfecte services en snoeiharde aanvallen werden de Haarlemmers murw gebeukt en op 20-11 in de eerste set riep het publiek ook weinig meer. De setstanden 25-15 en 25-18 getuigen van een degelijke overwinning en daarmee was de eerste plek in de poule en de finale veilig gesteld!

In de andere poule werden de jongens van Zovoc winnaar. De nummers 2 en 3 in onze poule, Taurus en Volley Tilburg, speelden allebei kruisfinales tegen de nummer 2 en 3 van de andere poule en wonnen die ook. Drie van de finalisten komen dus uit onze poule!

Op de andere toernooilocatie kwamen daar nog de J6 teams van Dynamo, Orion, Sudosa Desto en Reflex bij, dus dat belooft een interessante finale van het Nederlands Kampioenschap te worden op 30 maart in Wognum! Alle supporters zijn welkom!

 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden