MC1 verslaat Vollingo en neemt ruime voorsprong in competitie

We dachten dat het niet slechter kon qua voorbereiding...helaas pindakaas kon dat wel. Vier zieken in de week voorafgaand aan de kraker tegen nummer 2 Vollingo, een blessure, de aanloop bij MC1 is wel eens voorspoediger verlopen. En dan had er ook nog iemand hoofdpijn van de wedstrijd van vorige week. 

Gelukkig was dat op woensdag weer over, en waren er toch nog wat fitte spelers die op zaterdag in de basis konden beginnen. Aan de kant was het vooral zaak om herrie te maken, en daar bleek de muur (alias ingeklapte tribune) het perfecte instrument voor.

Kalinko start in Gouda met Roos, Maya, Liv, Suus, Robin en Anouk. Twee mensen op een inmiddels niet meer vreemde positie, maar niet de hoofdpositie. Toch kunnen we niet anders dan zeggen dat dit prima werkte! Kalinko begint direct met punten maken op eigen service, en telkens komt er op eigen service wel een extra puntje in het voordeel van Kalinko bij. Er wordt geconcentreerd, zelfs super gefocust, rustig en daardoor netjes gevolleybald. Continu wordt er goed opgebouwd, en geduld wordt betracht als er niet in één keer wordt gescoord. Dan lukt het vaak de tweede keer wel. En als Vollingo scoort, is Kalinko onverstoorbaar en gaat het gewoon door met de missie: winnen! Set 1 eindigt in 16-25 in het voordeel van Kalinko.

De tweede set komen Sara en Mente in het veld. Het is even afwachten of die twee, na een paar dagen op bed, hun batterij alweer opgeladen hebben. Het lijkt alsof ze genoeg vitamines hebben gegeten, want het spel gaat op dezelfde manier verder. Kalinko speelt wederom behoorlijk strak volleybal, en doet wat het moet doen. Telkens met geduld opbouwen en accepteren dat Vollingo af en toe wat moois doet. Met iets meer tegenstand, maar niet minder overtuigend, wordt ook deze set winnend afgesloten: 26-28.

Mae komt in set 3 op de plek van Sara, die even moet uitpuffen, en Anouk verhuist naar de buitenkant voor Robin. Het loopt deze set net even iets minder aan Kalinko zijde. Het is rommeliger, en er is veel onduidelijkheid. Ballen die in de eerst twee sets niet op de grond vielen, worden nu onzeker benaderd. Met Robin als pass joker wordt op een gegeven moment wat geforceerd, zodat Mente een puntje kan resetten, en zodat Anouk even haar frustratie op een muur kan uitleven (als trommel). Met Suus als duikende diva en Sara in het zangkoor met Pascale komt Kalinko tegen het einde van de set steeds dichterbij. Het is een ware thriller, want van 4 punten achter komt Kalinko terug tot 24-24. Stuivertje wisselen, stuivertje wisselen, maar dan beukt Anouk hem lekker tegen de grond (na haar pauze) en heeft Kalinko de morele voorsprong. Die wordt op 26-27 verzilverd in setwinst, 26-28.

In de vierde set is bij Kalinko het beste ervan af. De energie is minder, de flow is weg. Er wordt geknokt en gevochten, maar in het begin lukt niks. 10-1... dat noemen we een gat. Wissels komen er in (Mente voor Mae op midden, Roos voor Suus op spelverdelen) en dan is het ineens 14-14. Toch komt Vollingo weer voor. Nogmaals terugkomen lukt telkens net niet, ook niet als de laatste wissel wordt aangesproken. De koek is op, maar dat is geen schande. De set gaat met 25-22 naar Vollingo, maar Kalinko vertrekt met 4 punten en vergroot de voorsprong naar 6 punten. En daarmee is de eerste stap naar het kampioenschap in de hoofdklasse gezet.

Komende weken genieten we even van een adempauze en kunnen we weer op krachten komen. Na de NOJK hebben we tot 9 maart niks en dan gaan we er weer vol tegenaan. Eerst staat RVV op het programma, 9 maart om 11.00 uur in Katwijk. Toeschouwers kunnen uiteraard weer komen kijken.

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden