Meisjes C1 weer een stap dichter bij kampioenschap

Na een paar weken volleybalvakantie was het zaterdag 9 maart eindelijk weer tijd voor een competitiewedstrijd voor Kalinko MC1. Tegenstander van die dag was RVV MC1 in het altijd winderige Katwijk. 

In een nogal onvriendelijke parkeeromgeving was de wedstrijd heel snel voorbij en beslist in het voordeel van Kalinko. 

Zaterdagochtend 11.00 uur hervat Kalinko na drie weken de competitie. Met vier punten voorsprong staat Kalinko er goed voor, maar deze wedstrijd tegen nummer 6 RVV is wel een belangrijke. In ieder geval om vijf punten te scoren en de voorsprong te behouden. Kalinko begint een beetje traag aan de wedstrijd. Dat lijkt overigens wel een Kalinko ziekte, want meer teams hadden daar dit weekend last van. Toch is Kalinko dusdanig beter dat het al snel een voorsprong weet op te bouwen Kalinko doet dat vooral door heel goed serveren, en door in de rally vol druk te zetten op de tegenstander met harde aanvallen. Na een kwartier is het 12-25 en is de eerste set binnen.

Na vijf wissels begint de tweede set. Het begin is weer stroever dan we willen, maar eigenlijk is de tegenstander nooit in staat om de meiden echt te testen. Daarvoor is het geweld vanaf de servicelijn te groot en is de aanval RVV te vaak te moeilijk om zelf aanvallend terug te brengen. Na ruim een half uur is het 0-2 door een 14-25 overwinning.

De derde set wordt er maar weer wat gehusseld en blijven er wat mensen op andere plaatsen spelen. Dat loopt goed, dus waarom niet. Deze wisselingen maken de wedstrijd nog leerzaam. Ook in deze set is het aan het begin even kielekiele, maar aan het eind staat er gewoon 15-25 op het bord.

Dan nog de vierde set, voor het bonuspunt. Heel even dachten we dat Mae hem uit ging serveren, maar de anderen mochten toch nog meedoen. Door eigen servicefouten, iets te veel risico, wordt het uiteindelijk 7-25. Daarmee doet Kalinko wat het moet doen, vijf punten halen.

Later op de dag speelde concurrent Vollingo nog, en die verloren met 4-0. Gevolg is dat de voorsprong nu 9 punten op Vollingo is, 11 op VCS, die beide een wedstrijd meer hebben gespeeld, en 12 op Limes. Snel rekenen leidt ertoe dat we met een 4-0 overwinning op 16 maart en 1 gewonnen set op Vollingo op 23 maart de medailles mogen omhangen. Daar gaan we de komende twee weken dus hard voor werken.

Ons in actie zien? Dat kan! Zaterdag 16 maart om 10.15 uur in de Marehal in de Meern tegen Limes, en zaterdag 23 maart om 12.30 uur in Houtrust tegen Vollingo (voor het kampioenschap). We zien jullie graag daar!

 

 

 
 
 
 

 

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden