De mannen van Kalinko handhaven met winst!

Met goede wedstrijden tegen Delta en Taurus, hebben de mannen van Kalinko het heft in eigen handen genomen om te handhaven. Op 6 april zou SKC langskomen in Houtrust, waar de mannen van Kalinko minimaal 2 punten moesten halen om zeker te zijn van handhaving in de promotieklasse.

De wedstrijd op 6 april staat niet alleen in het teken van handhaven. Ook is het de laatste thuiswedstrijd van de trainer en coach, Arie van Wolferen. Arie zal, na 2 jaar training en coaching geven, helaas Kalinko heren 1 verlaten. Arie, via deze weg willen wij, de spelers van Kalinko heren 1 en Manager Nidal Al Qaq, je hartelijk bedanken voor je grote inzet om ons naar een hoger niveau te tillen.

Om Arie verder in het zonnetje te zetten, riep Nidal Al Qaq voor het start van de wedstrijd de heren van SKC en de mannen van Kalinko bijeen. Nidal had een schitterende speech voorbereid met ontzettend lieve woorden, om Arie een welverdiend afscheid te geven, en droeg deze voor in het midden van de grote groep. Nidal sloot af met een mooie bos bloemen, waarna de wedstrijd kon beginnen met opslag van speler van de week: Giel de Lange.

De basis begon met Frank, Maarten, Radek, Kaj, Roel, Jim en Sammy. Het eerste heren team van Kalinko leek aardig te beginnen, maar ook SKC had nog steeds hun oog op handhaven staan. Dit bleek ook wel in het spel van beide teams. Tot 12-13 in het voordeel van SKC liep het gelijk op. Maarten had andere intenties dan SKC, en liet dit blijken tijdens zijn service serie. Zelfs 2 time-outs van de heren van SKC lieten Maarten niet van zijn doel afwijken. De achterstand van 12-13 werd omgezet door de mannen van Kalinko tot 21-13! SKC liet nog heel even weten dat ze ook nog recht hadden op de eerste set, maar het gat was te groot om terug te komen. De heren uit Scheveningen pakte de set met 25-18.

Arie begon de 2e set met dezelfde opstelling. De heren van Kalinko dachten even dat ze al gewonnen hadden, gezien ze SKC op een voorsprong lieten komen van 4-6. Zoals in de vorige set, had Maarten zijn doelen toch echt anders. Zijn service bracht de Scheveningers weer terug naar 9-6 voorsprong. Maarten kon deze keer het vuur gelukkig ook overbrengen op de rest van het team. De mannen van Kalinko speelde hierna erg sterk, waardoor SKC er niet meer aan te pas kwam. De heren in rood wonnen de set overtuigend met 25-11.

In de 3e set mochten Thomas en Zuemerik (Rik) het veld in voor Frank en Jim. De groene mannen vonden dat Rik nog steeds bij SKC hoorde, en zongen dat luidkeels. Helaas voor SKC, is Rik allang geïnfecteerd met het Kalinko virus en liet gelijk bij het eerste punt zien door een bal hard in het veld van SKC te slaan. De mannen van Kalinko begonnen erg sterk, maar werden even tegengehouden door een service reeks van SKC. Radek kwam aan service, en liet blijken dat hij deze set wilde winnen, door met een sterke sprongservice reeks een gat te slaan tot 19-13 in het voordeel van de mannen in het rood. Met de sterke spelverdeling van Thomas, die de aanvallers van Kalinko feilloos kon vinden, en ons talentvolle verdedigingsbeest Sammy, werd de winst van de 3e set ook binnen gehaald met 25-18.

In de 4e set mocht Robin, terug van een lange blessure, ook weer het veld in. In de hele set liet Sammy, die helaas zijn laatste thuiswedstrijd in het rood speelt, zien waarom hij in de 2e divisie thuishoort. Ondanks harde klappen van Rik, aanvallen van Robin zoals alleen Robin ze kan, goede spelverdeling van Thomas en schitterende verdedigingen van Sam, met een terecht troste vader op de tribune, konden de mannen van Kalinko het vuur van SKC niet doven. De set ging helaas verloren met 20-25.

Het verlies van de laatste set werd gelukkig verdrongen door de winst van de wedstrijd, en het handhaven in de promotieklasse. De mannen van Kalinko kijken tevreden terug op de sterke afgelopen periode, die ook bij deze wedstrijd is doorgezet.

Volgende week vrijdag spleen de kalinko mannen de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Aspasia.

#wijzijnkalinko

Foto: Rokus van den Bout (meer foto's binnenkort online)
Verslag: Kaj de Groot

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden