Dames 1 sluit seizoen af met een nederlaag

Op zaterdag 13 april stond voor Dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen gepland uit bij Armixtos, de club tegen wie we ook onze allereerste wedstrijd speelden. Na alle vreugde van vorige week vanwege de handhaving stond er zaterdag niets meer op het spel. 

Voor Armixtos had het nog wel een spannende wedstrijd kunnen worden vanwege een kans op het kampioenschap. Onze wedstrijd begon echter wat later en bij aanvang was al duidelijk dat Thor het kampioenschap bij Spaarnestad had gepakt.

Het doel was sowieso voor de winst te gaan want dan zouden we 11 wedstrijden gewonnen hebben en 11 verloren en de zevende plek vast kunnen houden of zelfs de zesde plek kunnen veroveren. Helaas pakte de wedstrijd heel anders uit. Het niveau-verschil was duidelijk en ook logisch met de ervaring aan de andere kant van het net, maar het eigen niveau en de vechtlust die we juist de laatste wedstrijden hadden laten zien, werden bij lange na niet gehaald. We kunnen genoeg redenen verzinnen, zoals de matige trainingsweek of misschien wel de Merci chocolaatjes van Christophe die sommige speelsters voor of tijdens de wedstrijd al opaten maar de conclusie was duidelijk; het zat er niet in vandaag. Natuurlijk had iedereen het seizoen leuker willen afsluiten maar we kunnen terugkijken naar een geslaagd seizoen. We hebben gehandhaafd in de tweee divisie en dat is best een goede prestatie na twee keer promoveren.

  

En dan nu de wedstrijd. In de basis begonnen Lisan Cosman, Suzanne van Heijningen, Iris Verheul, Lana Lijkendijk, Quincy Pronk, Kirsten Moll en Sanne van Rijn. Helaas moest onze middenspeelster Lana na haar eerste balcontact (service) gewisseld worden voor Sanne Buis vanwege een blessure. De gehele set stonden we onder druk op de service van Armixtos en zijn we gedeeltelijk weggeserveerd. Kirsten liet zien dat zij ook een goede service heeft met 2 aces. Haar service is trouwens heel dit seizoen een belangrijk wapen geweest. Ook na een dubbele wissel werd de set met duidelijke cijfers verloren 14-25.

De tweede set kwamen Angie Tolentino en Larissa Masselink in het veld. De tweede set was de beste set van de wedstrijd de gehele set stonden we voor. De combinatie-aanval met Angie op het midden scoorde 100%. Aan het einde van de set ging het toch weer mis. Een dubbele wissel werd toegepast maar het lukt ons niet om de set af te maken terwijl we tot en met 22 punten voor stonden. De laatste punten verloren we weer door de sterke service van de tegenstander. De set eindigde in 24-26

 

In de derde set, kwamen Manijn en Amy later in het veld maar de beleving bleek weg te zijn. Christophe probeerde met time-outs het tij te keren maar het lukte niet. We kregen geen grip op de sterke buitenaanvalsters van Armixtos. De set eindigde in 18-25.

De laatste set begon met een grote achterstand, Kirsten kwam er in op de passer loper positie van Angie. Er leek wat beleving terug te komen in het spel, maar het was eigenlijk al gespeeld. De set eindigde in 13-25. Een duidelijke uitslag van 0-4 betekende ook dat Utrecht ons met 1 punt heeft ingehaald door wel te winnen van de nummer 12 US3. Uiteindelijk zijn we dus 8e geworden.

 

We kunnen nog geen duidelijke vooruitblik geven over volgend seizoen omdat er nog wat onzekerheden zijn. Zoals vorige week ook is vermeld zullen Angie (buiten), Manijn (spelverdeler), Cristal (midden) ons sowieso verlaten wegens blessures en beachvolleybal.

Na dinsdag nemen wij 1,5 week rust en in mei zullen we ons focussen op voorbereidingen voor volgend seizoen!

Tekst: Amy Christoffels
Foto's: John van Geenen (johnspictures.nl)

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden