Daar ga je dan, van meisjes N6/CMV naar meisjes C3

Daar sta je dan aan het begin van het seizoen 2018/2019, groot veld, hoog net, met z’n zessen in het veld (i.p.v. met z’n vieren), spelverdeling vanaf positie 1 (want dan heb je drie aanvallers zeggen de trainers), buiten-aanval, mid-aanval, aanval achterover, servicepass in drie banen, kort verdedigen op de 3-meterlijn, midachter (positie 6) verdedigen op de achterlijn, enz.enz. 

En niet te vergeten 3x trainen in de week, 2 teamtrainingen en 1 techniektraining, en gezellig douchen na de wedstrijden! Meetrainers vanuit de CMV op de woensdagtraining begeleiden en zorgen dat ze zich thuis voelen bij MC3.  En ook nog zelf afzeggen mocht je een keer niet kunnen trainen, dus niet paps of mams.

Het bovenstaande is maar een heel klein stukje wat je leert als je van de CMV/N6  naar de C gaat.

En zo ging het ook met meisjes C3, een team van 10 speelsters waarvan er nog 8 de CMV leeftijd hebben!!!

In de eerste helft beginnen in de 2e klasse C, veel plezier maken en dan maar kijken waar het MC3-schip strand. Maar het MC3-schip strandt niet, nog sterker het schip gaat vliegen.  Zo hoog zelfs dat de eerste plaats wordt gehaald, dus winterkampioen.

En dat tegen meiden die 2 koppen groter zijn en gemiddeld 1 a 2 jaar ouder, en dan ook nog een dispensatie team in de poule. Wat een prestatie van onze meiden.

Deze prestatie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, het begint natuurlijk allemaal de jaren daarvoor bij de Kalinko CMV jeugdopleiding en natuurlijk niet te vergeten de Kalinko volleybal speeltuin.

Die eerste plaats betekende promotie naar de eerste klasse. De doelstelling was: veel lol hebben maar ook laten zien wat je kan, en verder zien we wel. Er werden wedstrijden gewonnen, gelijk gespeeld en verloren maar uiteindelijk zijn we wel 2e geworden achter kampioen Leython MC1. De laatste wedstrijd (op super zaterdag) was tegen deze kampioen, de meiden waren erop gebrand om deze wedstrijd te winnen en dat deden ze ook met 3-1, klik hier voor het verslag geschreven door Vaia en klik hier voor de foto’s. Wisten jullie trouwens dat de MC3 meiden zelf de verslagen schrijven van alle wedstrijden, kijk maar op de MC3 website.

Ook hebben we afscheid genomen van Ilja, Ilja gaat namelijk emigreren naar Portugal, we zullen haar missen. Mischien gaan we er nog wel een keer naar toe om lekker te gaan beachen.

Het was een geweldig seizoen, we hebben schitterende aanvallen gezien, ook vanaf achter de 3, sprongservices, en in het achterveld is er geveegd, gerold en gedoken. Maar ja aan elk seizoen komt een einde.

Rest nu nog het teamuitje en het afsluitende Rijnmondtoernooi in Rotterdam.

Tenslotte willen we de ouders bedanken voor alle steun en support, zoals de rij- en fruitbeurten, het organiseren van de teampot (was steeds weer leeg), wij trainers en coaches kunnen niet zonder jullie ondersteuning.

Ella, Ilja, Isa, Leah, Lieke, Lisa, Noor, Stella, Vaia, en  Zara,  jullie zijn kanjers en we hopen dat jullie nog lang bij Kalinko blijven volleyballen. Of dat nu in dames 1 is of in dames 10, uiteindelijk gaat het om lekker met elkaar te sporten. De ene prestatief en de ander recreatief, als het maar leuk en gezellig is.

Wij als begeleiding hebben van jullie genoten !!

Dilan, Emily & Kees

 

dutch  german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

 

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden