Nieuws over het volleybalseizoen 2019/2020

De zomervakantie is voor de meeste van ons bijna voorbij. Een nieuw zaalvolleybalseizoen staat voor de deur. Wat gaat er dit seizoen allemaal gebeuren?

Volleybalvereniging Kalinko is een bloeiende en gezellige vereniging, in omvang behorende bij de top 8 van Nederland. Daar zijn we trots op. Ook komend seizoen gaan we met elkaar zorgen dat bij Kalinko iedereen op zijn of haar niveau kan volleyballen: met plezier, prestaties, sportief en in een veilige omgeving. Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste redenen om te (blijven) volleyballen is dat volleybal een prachtige teamsport is, dat er een goede trainer is met afwisselende trainingen en dat er een leuk team is.
Het vormen van de teams is bijna afgerond. We zien vooral bij de dames een flink tekort aan spelverdelers. Dus als je nog een spelverdeelster weet, laat haar dan vooral contact opnemen met de dames TC (damesTC@kalinko.nl).
Aan trainers en trainingen gaan we dit seizoen extra aandacht geven. De heren- en dames-TC zijn uitgebreid en gaan hierin samen optrekken. Bij de jeugd gaan we de trainers digitaal ondersteunen met een trainers-app.

We merken dat de groei van afgelopen jaren consequenties heeft. Het doel om in 2020 naar 500 leden te groeien ligt al ver achter ons. We hebben bijna 600 leden. Sinds 2012 zijn we in totaal 25% gegroeid. De groei zit bij de jeugd. Het aantal senioren en recreanten neemt afgelopen jaren af, hoewel minder dan de landelijke trend. We zijn blij dat we dit nu in de herenlijn hebben doorbroken: we gaan dit jaar van 4 naar 5 herenteams. Totaal hebben we dit seizoen 45 teams actief: 4 recreantenteams, 5 herenteams, 10 damesteams en 21 jeugdteams (niveau A, B, C en N6). Daarnaast hebben we de CMV (met de volleybalspeeltuin) op zaterdagochtend en de Recreantentrainingsgroep op woensdagavond.

Door de omvang van de vereniging kunnen we volleybal op elk niveau aanbieden. Daarnaast hebben we prima trainingsfaciliteiten en met Sporthal Houtrust een prachtige zaal om onze thuiswedstrijden te spelen. We hebben een grote trainers- en coach staf en 150 vrijwilligers. Bovendien zijn we financieel gezond, mede door sponsoring en activiteiten als de jaarlijkse Grote Club Actie. Komend seizoen gaan we onze kledinglijn gefaseerd verder opbouwen, waarbij we overgaan naar van kledingmerk Erima naar het kwalitatief betere Hummel. Het wedstrijdshirt verandert niet.

Het Kalinko verenigingsweekend van 13 t/m 15 september, dat dit jaar voor de 4e keer georganiseerd wordt, breiden we dit seizoen uit met een schoenenverkoop op vrijdagavond 13 september. We hopen dat tijdens het verenigingsweekend de (jeugd)teams weer de nodige activiteiten organiseren om geld op te halen voor Kalinko. Op 14 september start ook de Grote Club Actie.

Net als in veel andere sporten krijgen de ouders van jeugdleden een steeds belangrijke rol. Betrokkenheid van ouders bij de sport is noodzakelijk om het sporten van jeugd mogelijk te maken. Het coachen van teams door ouders gebeurt afgelopen jaren steeds meer. Ouders zullen vanaf dit seizoen, net als bij de CMV, verantwoordelijk worden voor het fluiten van de jeugdwedstrijden. Dit gaan we komend halfjaar gefaseerd invoeren en hiervoor zullen we trainingen en begeleiding aan ouders aanbieden. We zorgen hierdoor dat in de tweede helft van het seizoen het aantal zaaldiensten voor de seniorenteams kan afnemen. De jeugdspelers gaan vanaf dit seizoen elkaars wedstrijden tellen. Bij de N6-jeugd tellen ouders. Zo zorgen we met elkaar voor de organisatie van de wedstrijden van onze jeugd.

Daarnaast organiseren we in de laatste week van het jaar het Oliebollentoernooi, doen we mee met het NOJK, komen er nog de nodige feestjes, en sluiten we ook dit seizoen af met het jeugdkamp.

Ook bestuurlijk gaat er het nodige gebeuren. We nemen afscheid van drie bestuursleden, onder meer de voorzitter en de penningmeester. Een nieuwe penningmeester hebben we gevonden. We zijn nog op zoek naar een nieuwe voorzitter. Wie wil deze mooie rol komende jaren op zich nemen? De rol kan ook als duo. Heb je interesse, neem dan contact op via voorzitter@kalinko.nl. We gaan ons als bestuur dit seizoen voorbereiden op een nieuwe strategie (‘Kalinko 2025’) en op het 50 jaar bestaan van Kalinko in 2021.

Op 25 september om 20:00 uur houden we de jaarlijkse ledenvergadering. We bespreken dan naast de financiën ook bovenstaande onderwerpen.

Dit alles doen we om leuk, prestatief, sportief en veilig volleyballen in Den Haag voor iedereen aan te kunnen bieden. Met elkaar gaat dat ons zeker lukken.

Iedereen een heel mooi en leuk volleybalseizoen toegewenst!

Mario Cosman

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden