Delta maatje te groot voor incompleet Heren 1

Aan sommige wedstrijden kun je beter niet teveel woorden vuil maken. Een vrijdagavondwedstrijd tegen Delta H1 die met 0-4 verloren gaat, is er zo één.

De voortekenen waren al ongunstig. Door afwezigheid van Kaj en Ricky moest er in de opstelling al geïmproviseerd worden. Twee mannen van Heren 3 reisden mee naar Delft: Peter van der Noord als libero en Robin Hooijmans als diagonaal.

In set 1 weten de Scheveningers nog goed partij te bieden aan de tegenstanders uit Delft. Tot halverwege gaat het gelijk op. Daarna slaat Delta een gaatje met twee serveseries, waardoor de set toch met ruime cijfers verloren gaat: 25-17.

In de tweede set weten de Kalinkomannen het tij niet te keren. Dat is mede te wijten aan een hoog foutenpercentage: de ene na de andere bal vliegt buiten de lijnen. Delta stelt daar degelijk spel en een steady blok tegenover, wat leidt tot een duidelijk verschil aan het einde van de set: 25-18.

 

Interim-coach Nidal probeert met creatieve ingrepen de schwung in het team te brengen. Maar teveel spelers zitten niet lekker in de wedstrijd en Delta geeft daar ook geen kans voor. Het geloof ebt weg en ook de derde set gaat met 25-16 naar de Delftenaren.

In de vierde set gaan de mannen van Kalinko het veld op met de intentie om in ieder geval één punt mee terug te nemen naar Scheveningen. Maar dat plan kan bijna meteen de prullenbak in na een slechte start: de eerste vijf punten gaan meteen naar Delta. Even nog lijkt het erop dat de Scheveningers zich oprichten: bij de tien komen ze bijna weer langszij bij de Delftenaren. Delta schakelt echter een tandje bij en maakt het vervolgens overtuigend af: 25-14.

Geen al te beste prestatie dus van de Kalinko-mannen. Met het gemis van twee basisspelers en een ongewone opstelling bleek het degelijke Delta duidelijk een maatje te groot. Volgende week zaterdag zullen de mannen zich in eigen huis graag revancheren tegen Vives Heren 2.

Verslag: Romeo Tuinman
Foto’s: Ella Al Qaq
#wijzijnkalinko

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden