Ouders gaan fluiten - boodschap 2

Zoals beloofd meer informatie over het laten fluiten van jeugdwedstrijden door ouders

Beste ouders,

Zoals vorige week aangegeven en besloten is in de Algemene Ledenvergadering worden ouders dit seizoen verantwoordelijk voor de scheidsrechtersrol tijdens de thuiswedstrijden van het team van hun kind.

Betrokkenheid ouders bij teams

Het is van belang dat ouders/verzorgers van de jeugdleden actief betrokken zijn. Bij steeds meer sporten hebben ouders een belangrijke rol bij het goed laten functioneren van de teams van hun kinderen. De betrokkenheid is er door het opstellen van een rijrooster, het rijden naar wedstrijden, het coachen, het training geven, het als scheidsrechter leiden van de wedstrijd, het tellen en natuurlijk het aanmoedigen tijdens wedstrijden. Die betrokkenheid is belangrijk voor uw kind, maar ook richting de vereniging omdat we steeds minder vrijwilligers hebben die deze rollen kunnen vervullen.

Ouders verantwoordelijk voor scheidrechter thuiswedstrijden

Dit seizoen wordt de rol van scheidsrechter voor thuiswedstrijden een verantwoordelijkheid van de ouders van het team. Dat voeren we komende maanden gefaseerd in voor onze A, B en C jeugdteams. De D-jeugd wordt gefloten door A- en B-Jeugd zodat ze ervaring opdoen met het fluiten van wedstrijden.

Per jeugdteam zijn er naar schatting twee ouders nodig om deze taak het hele seizoen in te vullen. Meer scheidsrechters uit dezelfde oudergroep is natuurlijk altijd goed: Je leert je vereniging beter en op een andere manier kennen. Meer begrip van de sport van je kind maakt het voor ouder én kind leuker, en vele handen maken licht werk.

Voor 15 oktober: twee ouders kiezen per team

  • Aan alle ouders is gevraagd om in oktober als oudergroep gezamenlijk per team af te spreken welke twee (of meer) ouders de scheidsrechter worden dit seizoen. Nog niet gedaan…doe dit dan zo snel mogelijk.
  • Geef deze namen en mailadressen door aan de trainer voor 15 oktober.

Voor 1 november spelregels snappen

1e week november

  • Peter van de Loo - een ervaren Kalinko scheidsrechter – leert in één avond de belangrijkste zaken van scheidsrechter zijn, geeft praktijkervaring mee en je mag zelf direct oefenen. De vereniging zorgt voor een persoonlijke fluit. De uitnodiging voor de trainingen volgt zo spoedig mogelijk. De training wordt in deze week meerdere keren gegeven.

November en december: begeleiding van ervaren scheidsrechter

  • In de maanden November en December 2019 zijn er enkele thuiswedstrijden van het team van je kind waar je - begeleid door een ervaren scheidsrechter - ervaring op kunt doen of op kunt frissen, als je in het verleden al eens gefloten hebt.
  • Op de avond van zaterdag 7 december plannen we een bezoek aan de thuiswedstrijd van Inter Rijswijk Heren 1, om te zien hoe fluiten op niveau er uit ziet, en om een boeiende wedstrijd mee te maken.

Januari 2020 ouders verantwoordelijk

  • Vanaf januari 2020 zijn bij thuiswedstrijden de ouders verantwoordelijk dat er een scheidsrechter is bij de wedstrijd van het team van hun kinderen. De wedstrijden van uw kind zijn te vinden op de teampagina’s van de jeugdteams op de website:  https://www.kalinko.nl
  • Voor jeugdteams in de prestatielijn, specifiek de teams die in hoofdklasse of topklasse spelen is scheidsrechter zijn nog net iets moeilijker. Daarom is daar een VS-2 (Vereniging Scheidsrechter 2) licentie verplicht. Ouders van deze teams krijgen in januari 2020 de mogelijkheid hiervoor de nodige kennis en ervaring op te doen. Daarvoor wordt in de 2e week van januari een speciale cursus georganiseerd. De datum hiervoor wordt nog vastgesteld.

Respect voor de scheidsrechter

Het is nooit de bedoeling om vanuit het veld door de spelers of vanaf de tribune door de supporters op- of aanmerkingen te maken richting de scheidsrechter. In de komende periode zullen onervaren ouders als scheidsrechter aan de slag gaan. Het is vanzelfsprekend dat we allemaal ook deze nieuwe scheidsrechters met respect te behandelen!

Nadere informatie

Onze volgende boodschap in dit programma komt eind oktober. Daarin vind je het wedstrijdprogramma van jullie team tot eind van dit jaar en de vermelding, voor welke wedstrijden vanuit de ouders een scheidsrechter wordt verwacht. In de Kerstvakantie staat op de teampagina het wedstrijdrooster voor de 2e helft van het seizoen. Voor alle thuiswedstrijden zal een van de ouders de rol van scheidsrechter op zich moeten nemen. Natuurlijk is dat wennen, maar we zijn er van overtuigd dat we dit met elkaar kunnen organiseren.

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden