Meisjes C1: Kampioen(skoorts)

Al twee weken hing er een warme gloed daar waar Kalinko MC1 zich vertoonde. Sommige mensen kregen er zelfs (kampioens)koorts van. Na de gewonnen wedstrijd tegen Taurus was het kampioenschap binnen handbereik en werd toegewerkt naar de voorlaatste wedstrijd. Daar moest het gebeuren. 

En afgelopen zaterdag, 30 november, was het eindelijk zover. Plaats van handeling, Gouda, tegenstander van het moment, Vollingo, aanvang 14.30 uur.

De dames van Kalinko hebben voor vandaag een doel. En dan niet het ultieme doel van het kampioenschap, maar het verdienen van een taart. Dus moet er geprobeerd worden Vollingo met 0-4 te verslaan en een set onder de tien te houden. De dames van Kalinko maken dat tweede deel al in de eerste set waar. Vaïa, Isis, Zara, Sharita, Ella en Isa beginnen. Na een ietwat onwennigestart, misschien omdat de supporters een beetje ver weg staan, begint het knalfeest. Isis serveert vijf aces op rij, veroorzaakt nog een paar ketsers, en dan is het al 2-9. Na een puntje voor Vollingo is het dan Zara die vrolijk doorgaat en de stand nog verder uitbouwt. Vanwege de ruime voorsprong kan Roos veilig haar rentree maken in het achterveld. Die haalt uiteindelijk niet eens het net, waarmee we kunnen concluderen dat we met geluk iedereen aan service hebben gehad en de set compleet domineerden. Eindstand set 1: 8-25.

Set 2 komen Lieke, Noor en Suus binnen de lijnen. Kalinko gaat vrolijk verder met volleyballen en Vollingo legt geen strobreed in de weg. De service is helaas minder goed dan in set 1, en het spel iets onzorgvuldiger, waardoor Vollingo wat meer punten cadeau krijgt dan in set 1. Dat is dan ook de reden dat ze deze set wél boven de tien komen, maar een bedreiging worden ze nooit voor Kalinko. Set 2 gaat met 13-25 gewonnen.

   

De derde set is weer wat beter en meer in lijn van set 1. Vooral door meer servicedruk. Opvallend is dat Vollingo, met de beste speelster buiten het veld, eigenlijk steeds beter in het spel lijkt te komen. Er is iets meer lef, het leidt alleen nog niet echt tot het resultaat. Als ze een bal terugkrijgen, constateren we eigenlijk elke keer dat Kalinko echt een paar klassen beter is. Want Kalinko beukt de bal dan wel tegen de plavuizen. Ook deze set gaat ruim gewonnen, stand 11-25.

Dan de laatste set. Kalinko lijkt de klus in sneltreinvaart te gaan klaren. Binnen acht minuten staat er een 4-16 voorsprong op het bord. Geen vuiltje aan de lucht dus. Of toch wel? Want daar issie dan ineens, de kampioenstress! Geheel vanuit het niets stort het spel van Kalinko als een kaartenhuis in elkaar, vallen ballen net verkeerd, en is het zelfvertrouwen ver te zoeken. De voeten zitten vast aan de grond, en alhoewel Kalinko wel op voorsprong blijft, wordt het zowaar spannend. Met twee time-outs en vijf wissels lukt het uiteindelijk met veel pijn en pass(ende) moeite om de set en het kampioenschap binnen te halen. Set 4 eindigt in 20-25 en de wedstrijd in 0-4, en daarmee is ongeacht wat Taurus een paar uur geleden heeft gedaan het kampioenschap helemaal veilig gesteld! De promotie naar de topklasse was al zeker, maar deze kers op de taart is verdiend. En die taart is trouwens ook verdiend, want ook deel 1 van het in het begin gestelde doel is gerealiseerd.

 

Na de wedstrijd wordt Kalinko door de jeugd TC in het Goudse en Haagse zonnetje gezet, waarna het feest onder de douche en in de kantine wordt voortgezet. Met drankjes en taart, en ‘s avonds nog een etentje bij Sirtaki (dank Jianis en Sally!) en een sleepover (dank familie van Paridon!) is het feest compleet.

Alhoewel het kampioenschap veilig is, is er nog wat te winnen. Namelijk een wedstrijd tegen Vives, vooral voor de ongeslagen status leuk. Die wedstrijd is op zaterdag 14 december om 12.30 uur in IJsselstein. Die is inclusief taart, want ja...die hebben de dames nog eens extra verdiend. Ook al stond er zaterdag na de wedstrijd ook al een hele lekkere klaar, die onder de tien taart is zeker daar!

Chantal

Meer foto's in onderstaand album:

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden