Dames 1 heeft geknokt en gewonnen!

Afgelopen zaterdag waren de Dames van Kalinko D1 te gast in De Bloemerd in Leiderdorp, de thuisbasis van Leython DC. Tegenstander was Dames 1 van deze vereniging.

Kalinko begon de eerste set met Quincy Pronk, Sharon Vis, Kirsten Moll, Larissa Masselink, Lisan Cosman, Rianne van der Stelt en Iris Verheul in de basis. De eerste set begon sterk en Kalinko had al snel een kleine voorsprong opgebouwd. Gedurende de set kwam Leython elke keer een stukje dichterbij. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en er werd hard gevochten om elk punt te scoren. Uiteindelijk kreeg Kalinko het moeilijk. Rianne van der Stelt werd gewisseld voor Lisa van de Gevel, maar helaas mocht dat niet baten.
Kalinko verloor de set net aan met 25-23.

De tweede set begon weer veelbelovend voor Kalinko; wederom een kleine voorsprong. Angie Tolentino werd erin gewisseld aan het net voor Sharon Vis. Ook in deze set werd er weer hard gewerkt aan beide kanten. Mooie reddingen van de libero’s en scorende aanvallen van de netspelers. Kalinko heeft dit weten vast te houden en won de set!

De derde set begon helaas niet zo sterk als de voorgaande sets, maar toch ging het gelijk op.
Amy Christoffels kwam het veld in voor haar sterke service. Dit pakte goed uit, want er werden 2 aces geserveerd. Ook Marit Boom werd het veld ingebracht. Samen met nog een aantal killblocks van Kalinko, resulteerde dat in nog een setwinst.

Na een 1-2 voorsprong moest de laatste set ook nog gewonnen worden om een 5e set te vermijden. Lisa van de Gevel en Sanne van Rijn zijn in het veld gekomen. Wederom begon Kalinko sterk aan de set. Leython wist terug te komen en dat ook vast te houden. Ook deze set ging een hele lange tijd gelijk op. Er waren veel lange rally’s die niet op leken te houden. Gelukkig wist Kalinko door te pakken en daardoor ook deze laatste set te winnen! Dit resulteerde in een 1-3 voor Kalinko dames 1!

Al met al was het een goede en spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Er is hard gevochten, zijn veel ballen van de grond gehaald en is aardig wat afgeblokt. Op naar de volgende!

Volgende week spelen wij thuis tegen de nummer 2; AVV Keistad. De wedstrijd begint 14.30 uur in Sporthal Houtrust. Hopelijk tot dan!

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden