Heren 1 verliest Haagse derby tegen Sovicos

Vrijdag 29 november wederom een doordeweekse wedstrijd voor de mannen van Kalinko heren 1 . Al eerder is gebleken dat dit de meest favoriete wedstrijden van dit team zijn...

Het was laat, half 10 om precies te zijn, Kalinko heren 1 begon de avond sterk met een lekker bakje koffie in de kantine van Sovicos. Met uitzondering van Haiko, welke een blessure aan zijn schouder had, was de selectie dit keer bijna compleet. Maarten was weer terug na 5 weken herstel van een rug/nek blessure en ook de hulptroepen in de vorm van Ard, Lars en Arnoud waren wederom van de partij.

De wedstrijdvoorbereiding begon afgezien van de koffie rommelig. De heren waren de tijd enigszins uit het oog verloren waardoor er een snelle wedstrijdbespreking van coach Esther en manager Nidal in de kleedkamer volgde. Daarna snel naar het veld waar de tegenpartij al flink warm aan het draaien was. Nog voordat Kalinko heren 1 op het veld stond stond zich de eerste uitdaging al te wachten. Er bleek namelijk geen toegang tot het veld te zijn, waardoor de mannen zich als boxers in de ring tussen het hek door moesten klauteren. Er volgde een korte warming-up en het inspelen werd snel afgewerkt.

De heren startte de wedstrijd scherp met een stabiele pass en een goede side-out (misschien had de opkomst als boxers toch zijn vruchten afgeworpen). Halverwege de eerste set kwamen er wat slordigheden in het spel naar boven en kwam Kalinko in moeilijkheden. Een felle strijd richting het eind van de set volgde, maar toch was het Kalinko die door solide spel (en ondanks de 2 set-points van Sovicos) de set naar zich toe trok 27-25.

 

Een mooi begin en de mannen waren erop gebrand om de 2de set wederom scherp te beginnen. Het tegenover gestelde bleek echter waar. Kalinko kreeg het niet voor elkaar om het eigen niveau te halen. Rommelig spel en weinig overtuiging zorgde ervoor dat de tweede set verloren ging 20-25.

Met een stand van 1-1 werd er begonnen aan de 3de set. Kalinko vond het eigen niveau terug en de wedstrijd draaide om. Met veel servicedruk, lage foutenlast en een goede side-out won Kalinko heren 1 overtuigend de derde set 25-20.

In de vierde en vijfde set kwam het late doordeweekse wedstrijd gevoel en het bijbehorende wisselvallige spel weer naar boven. Deze 2 sets wist Kalinko geen echte tegenstand meer te bieden. Sovicos oefende veel service druk uit op Kalinko en daarmee verloor Kalinko deze 2 sets 15-25 en 5-15.

Met een eindstand van 2-3 bevind Kalinko heren 1 zich nu halverwege het klassement.

Zaterdag 7 december om 16:30 uur spelen de heren weer thuis in de vertrouwde sporthal van Houtrust tegen Aspasia H1.

Verslag door Maarten Schuurman.
Foto’s Nidal Al Qaq en Sovicos site.
#wijzijnkalinko

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden