Vier teams door naar halve finale NOJK

4 van de 7 Kalinkoteams die zaterdag 4 januari in actie kwamen bij de voorronde van de Nationale Open Jeugdkampioenschappen hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde.

De Nationale Open Jeugd Kampioenschappen is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Verenigingen nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Er kunnen daarom ook jeugdspelers meedoen die al uitkomen in seniorencompetities en/of de landelijke divisies.

Jongens A  was vrijgesteld voor de voorronde en direct geplaatst voor de halve finale. 
Jongens B speelde een thuiswedstrijd in Sporthal Houtrust, maar kon helaas geen potten breken tegen de teams van VOLEVO, VV Utrecht, Next Volley Dordrecht en Taurus.
Jongens C moest wat verder van huis. Al om 09:45 uur stond de eerste wedstrijd tegen Limes op het programma in het Gelderse Barneveld. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Na een gelijkspel tegen AVV Keistad en een verliespartij tegen Volley Tilburg zag het er even somber uit, maar de jongens herpakten zich en dankzij overwinningen op Next Volley Dordrecht en Spaarnestad wist het team zich te plaatsen voor de volgende ronde.
Jongens N6 ging in Vianen flistend uit de startblokken met een overwinning op De Boemel (25-6, 25-8). Na een overwinning op Voleco volgde er een gelijkspel tegen VC WIK Groot-Ammers. Dankzij een beter doelsaldo ging dit laatste team direct door naar de halve finale en moesten onze jongens een kruisfinale spelen tegen PDK Huizen. Na een spannende wedstrijd (25-21 en 27-25) ging Huizen er met de overwinning vandoor en waren de jongens van Kalinko helaas uitgeschakeld.

 

Meisjes A moest afreizen naar het Noord-Hollandse Tuitjenhorn. De eerste twee wedstrijden, tegen de teams van De Boemel en Spaarnestad werden helaas verloren. Daarna volgden mooie overwinningen op het Katwijkse RVV en Castellum uit Alphen. Helaas was dit niet voldoende om de kruisfinale te bereiken. 
Meisjes B speelde iets dichter bij huis in Woerden. Er werd gewonnen van Voleco, verloren van poulewinnaar Spivo en gelijkgespeeld tegen DVO. Om de kruisfinale te bereiken moest er vervolgens gewonnen worden van VTC Woerden. De thuisploeg werd overtuigend verslagen en in de kruisfinale troffen onze meiden het team van ZVH. De eerste set eindigde in 25-19, de tweede in 25-13 voor Kalinko, dus Meisjes B mag door.
Meisjes C speelde in Sporthal de Dijk in Dordrecht. Onze regiogenoten van VOLEVO waren de eerste tegenstanders. Onze meiden waren nog niet helemaal wakker, maar wisten deze partij toch vrij eenvoudig te winnen (25-11, 25-9) De volgende tegenstander was Next Volley Dordrecht. De eerste set werd nipt verloren, maar de tweede overtuigend gewonnen. Winst tegen het derde team, Volley2B uit Bergschenhoek, zou poulewinst en dus directe plaatsing voor de halve finale betekenen. Omdat Nidal op tijd weg moest besloten de meiden dat ze de kruisfinale maar moesten overslaan en werd Volley2B (ondanks aanmoedigingen van het complete team van Dordrecht) met 2-0 verslagen.
Meisjes N6 speelde, net als de jongens, in Vianen. De poulewedstrijden vertoonden een zelfde beeld als bij het jongensteam. Er werd gewonnen van Voltena en Volley2B en gelijkgespeeld tegen Voleco. Ook de meiden misten directe kwalificatie omdat Voleco een beter doelsaldo had en er volgde een kruisfinale tegen AETOS uit Arnhem. Dankzij een 2-0 overwinning stelden de meiden van Kristel en Kees hun plaats in de halve finale zeker.

 

Vijf teams van Kalinko dus actief in de halve finales,die worden gespeeld op zaterdag 15 februari. Tijd en plaats worden later bekendgemaakt.

dutch  german german  polish

zoeken op de site

Onze sponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!

wekelijks de
e-Surruf ontvangen?


Klik dan hier

wil je de
CMV-nieuwsbrief
ontvangen?


Klik dan hier

 

Inloggen

Bestemd voor kaderleden